veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Lukijamatkat: Santiago de Compostelan -vaellus, ihmeellinen Granada, historiallinen Andalusia

Lukijamatkat: Santiago de Compostelan -vaellus, ihmeellinen Granada, historiallinen Andalusia
10.10.2018

Santiago de Compostela – 120 kilometriä pyhällä tiellä 12.4.–19.4.2019

Kävely upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienissä kylissä, kukkuloiden yli ja laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä, on voimakas kokemus. Tämä matka irrottaa rutiineista, vahvistaa mieltä ja antaa aikaa ajatukselle. Oppaanamme on kymmeniä vaelluksia tehnyt Ulla Lipasti. 

Santiago de Compostela

Santiagon tie on historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Patikkamme seuraa sen tunnetuinta reittiä (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta.

Reitin kulttuurihistoriallinen merkitys on tunnustettu, ja ranskalainen Jaakobin tie on ollut Unescon maailmanperintökohteitten listalla vuodesta 1993. Pyhiinvaellukselle lähtemiselle syy aiemmin oli puhtaasti uskonnollinen, tämän päivän vaeltajille motiivi voi yhtä hyvin olla myös luonnossa liikkuminen ja kuntoilu, mutta koska kuljetaan historiallisella pyhiinvaellusreitillä kaikkia kulkijoita kutsutaan pyhiinvaeltajiksi, peregrinos. 

Matkaohjelma

12.4. perjantai | Matkapäivä, kuljetus Sarriaan

Klo 16.55 Finnairin lento Madridin kautta Santiago de Compostelaan, jonne Iberian lento saapuu klo 23.15. Paikalliopas ryhmää vastassa ja kuljetus tilausbussilla ensimmäiseen majapaikkaamme Sarriaan, jossa majoittuminen. 

13.4. lauantai | Vaelluksen aloitus Sarria–Portomarin 22 km

Aamiaisen jälkeen vaelluksen aloitus. Keltaisin nuolin merkitty historiallinen pyhiinvaellusreitti kulkee Sarrian vanhan osan halki. Asutuksen jäätyä taakse polku jatkuu tammimetsissä, karjalaidunten ja viljelysten ohi, niittyjen poikki ja pikkuruisten maalaiskylien läpi.

Matkan varrelle jää kiinteästi pyhiinvaelluksen historiaan liittyviä rakennuksia, mm. pieniä romaanisia kappeleita, joista Pyhän Jaakobin kirkko Barbadelossa on kuulunut osana paikalla aikaisemmin sijainneeseen 1100-luvulla rakennettuun luostariin.

Portomariniin saavutaan Miño-joen ja Belesar-patoaltaan ylittävää siltaa pitkin. Patoaltaan alle jääneen vanhan keskiajalla merkittävän vanhan Portomarinin rauniot ja joen ylittänyt vanha silta ovat näkyvissä kun veden pinta on matalalla. Majoittuminen ja illallinen Portomarinissa. 

14.4. sunnuntai (palmusunnuntai) | PortomarinPalas de Rey 24 km

Aamiainen majoituspaikassa. Portomarinin jäätyä taakse noustaan San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, pikkuruisten viinitarhojen ja vehreiden niittyjen ohi. Polun varrella nähdään jälleen useita pyhiinvaelluksen pitkästä historiasta kertovia vanhoja rakennuksia.

Camino kulkee maalaismaisemissa pienten kivestä rakennuttujen liuskekivikattoisten muutaman talon asutusten kautta. Vaeltajiin tottuneet paikalliset toivottavat ohi kulkeville vaeltajille ystävällisesti ”Buen Camino!” Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa metsätietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Palas de Reissa. 

15.4. maanantai | Palas de ReyArzua 29 km

Aamiaisen majoituspaikassa. Palas de Reistä Arzuaan reitti seuraa enimmäkseen pikkuteitä ja osittain tammipuiden katveessa mutkittelevia metsäpolkuja. Puolivälissä oleva Meliden kaupunki romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli aikoinaan tärkeä risteyspaikka. Kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti.

Meliden jälkeen maisema on täynnä tammi- ja mäntymetsiä ja laajoja maissipeltoja. Päivän aikana ylitetään useita jokia. Lähellä päivämatkan määränpäätä kuljetaan Iso-joen yli keskiaikaista kivistä siltaa pitkin. Joen rannassa sijaitsee Ribadiso do Baixon kivinen rakennuskompleksi.

Keskiaikainen pyhiinvaeltajien sairaala toimii tämän päivän vaeltajien majatalona (albergue). Ribadisosta polku nousee kohti Arzuaa, jonne saavutaan päällystettyä tietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.

16.4. tiistai | Arzua–Rua 19 km

Aamiainen majoituspaikassa. Arzuan keskustasta jatketaan vaellusta kylä ohittaen ja suunnataan metsäpolulle. Maisemaa halkovien niittyjen ja pienten kukkatarhojen jälkeen polku viettää loivasti alaspäin ja jatkuu loivasti kumpuilevassa maastossa tammi- eukalyptus- ja mäntymetsien halki. Kauniit maalaismaisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Majoittuminen ja illallinen Ruassa. 

17.4. keskiviikko | RuaSantiago de Compostela 20 km

Aamiainen majoituspaikassa. Viimeisenä vaelluspäivänä maalaismaisemat viljelysmaineen muuttuvat pikkuhiljaa kaupunkimaisemaksi. Reitin varrelle jää useita historiallisesti tärkeitä merkkipaaluja. Lavacollaa halkovassa joessa pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan. Monte de Gozo -kukkulalle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin tornit. 

Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset. Jeesuksen opetuslapsi Pyhä Jaakob on uskomuksen mukaan haudattu katedraalin pääalttarin alapuolella olevaan kryptaan.

Alun perin hautapaikalle rakennettiin jo vuonna 899 pienehkö kappeli, josta satojen vuosien kuluessa kasvoi hiljalleen yksi Espanjan näyttävimmistä katedraaleista.

Keltaiset nuolet johtavat katedraalin edessä olevalle Obradoiro-aukiolle, joka kerää kaupunkiin saapuneet pyhiinvaeltajat hetkeksi pysähtymään ja ihailemaan vasta kunnostettua katedraalia. Majoittuminen ja illallinen Santiago de Compostelassa.

18.4. kiirastorstai | Santiago de Compostela tutustuminen kaupunkiin

Aamiaisen jälkeen tutustumme Santiago de Compostelan kaupunkiin.

Santiago de Compostela tunnetaan ennen kaikkea apostoli Jaakobin pyhiinvaelluksen päätepisteenä. Tämä pyhiinvaellus, Camiño de Santiago, on toiminut jo tuhatkunta vuotta ja se on katolilaisen maailman kolmanneksi tärkein reitti. Santiagon vanha kaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Katedraalin ympärille syntyneen Santiago de Compostelan historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1985.

Opastetulla kierroksella kuljetaan pitkin kaupungin kapeita ja maalauksellisia pikkukatuja, tehdään kierros Alameda-puistossa, jossa kuullaan sisarusten ”las dos Marias” eli kahden Marian tarina, käydään Mercado de Abastos – kauppahallissa ihailemassa tuoretiskien runsasta tarjontaa ja tutustutaan Platerias-, Quintana-, Azabacheria- ja Obradoiro aukioihin ja niiden ympärillä sijaitseviin historiallisiin rakennuksiin.

Kierroksen aikana nähdään luostareita, useita pieniä kirkkoja ja aatelispalatseja ja nautitaan kaupungin ainutlaatuisesta kiireettömästä ja leppoisasta tunnelmasta. Yhteinen lounas päivän aikana. 

19.4. pitkäperjantai | Paluumatka

Aikainen kuljetus lentokentälle (aamiaisboxit mukaan) ja klo 06.40 Madridin kautta lennot Helsinkiin. 

Lennot

AY1661 2.4. HelsinkiMadrid 16.5520.25

IB3894  2.4. MadridSantiago de Compostela 22.0523.15

IB3895 19.4. Santiago de CompostelaMadrid 06.4007.55

AY1662 19.4. MadridHelsinki 10.2015.30

Majoitus 

Majoitukset reitin varrella vaatimattomissa pyhiinvaeltajille tarkoitetuissa hotelleissa (2-3*, oma kylpyhuone) ja Santiago de Compostelassa 4 tähden hotellissa. 

Matkakohde  Santiago de Compostela, Espanja        

Matkan ajankohta 12.4.–19.4.2019 (perjantai-perjantai)

Matkan kokonaishinta 1 575 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Matkan hintaan sisältyy                    

 • Finnairin ja Iberian lennot Helsinki–MadridSantiago de Compostela-Madrid–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitukset pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa puolihoidolla: aamiainen ja illallinen ruokajuomineen (talon viini, mineraalivesi) ja majoituksen 4*:n hotellissa Santiago de Compostelan historiallisen keskustan välittömässä läheisyydessä buffetaamiaisella
 • lounas ja illallinen Santiago de Compostelassa ruokajuomineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset (lentokenttäkuljetukset), tukiauton ja matkatavarakuljetuksen majoituksesta toiseen vaelluksen aikana (1 laukku/matkustaja, max 20 kg)
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut lennon saapumisesta paluulennon lähtöön
 • opastettu kaupunkikierros Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huoneen lisämaksu xxx €
 • muut mahdolliset palvelut


Varaukset 20.12.2018 mennessä

verkkokaupassa www.kontiki.fi,ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. 

Hinnat perustuvat 20.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme.

Koe ihmeellinen Granada Tony Dunderfeltin mukana 7.–11.5.2019

Lähde kanssamme Manner-Espanjaan kokemaan Granadan upeat maisemat, sadunomainen arkkitehtuuri ja kiehtova historia. Jätä arjen kiireet syrjään ja nauti kokemuksesta kaikilla aisteilla.

Grenada Kuva Kontiki

Tony Dunderfelt on sympaattinen, kokonaisvaltaisen ihmiskuvan uranuurtajapsykologi ja ihmissuhteiden ja inhimillisen kehityksen asiantuntija. Granada on hänelle läheinen matkakohde.

Oppaanamme on vastuullisen matkailun puolestapuhuja Anu Nylund, joka tuntee syvällisesti Espanjan kulttuurin ja mahdollistaa sen aidon kokemisen paikallisten palveluntuottajien majoituksissa ja ravintoloissa vastuullisesti matkustaen jalan ja yhteiskuljetuksella sesongin ja turistiruuhkien ulkopuolella.

Matkaohjelma

7.5. tiistai

Kokoontuminen Helsinki–Vantaan lentoasemalla ja SASin lento Malagaan klo 12.35–16.20. Bussikuljetus kohti Granadaa (n. 1,5 h).

Majoittuminen ja yhteinen tervetuloillallinen. Tony Dunderfelt kertoo Granadan ihmeellisestä historiasta ja miten Granadassa koettavissa oleva luova energia voi olla ihmisen hyvinvoinnin kannalta tärkeä.

8.5. keskiviikko

Aloitamme löytöretkemme ihmeelliseen Andalusiaan alueen tunnetuimmasta vierailukohteesta, joka tarjoaa kävijälleen yhä uudestaan uusia kokemuksia. Uskomattoman kauniit Generalifen puutarhat yhdessä alueen arkkitehtuurin kanssa muodostavat esteettisen elämyksen ja rauhallinen kulkumme keskiaikaisissa arabialaisvaikuttaisissa puutarhoissa houkuttelee jättämään arjen kiireet syrjään ja nauttimaan kokemuksesta kaikilla aisteilla. Vierailun päätteeksi lounas ravintola Paradorissa, joka on yksi Espanjan upeimpia ravintoloita. 

Paluu hotelliin. Illalla kävely Tonyn johdolla Albycinissä, vanhassa kaupungissa, huippuna uskomaton näkymä Alhambraan ja Granadan yli Mirador San Nicholaksesta. Omakustanteinen illallinen tai tapakset jossain Albycinin ravintolassa. Paluu hotelliin oman aikataulun mukaan. 

9.5. torstai

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Cumbres Verden -kylään Sierra Nevadan vuoristoon, missä Tony Dunderfeltin ystävä Xaverio vetää Indalo liikunnan ja meditaation ulkona vuoristossa, kauniilla paikalla. Tämä on täysin uusi, Andalusiassa kehitetty meditatiivinen Tai Chin tapainen liikuntamuoto. 

Jatkamme matkaa kohti Guadixia. Siellä lyhyt pysähtyminen ja jatkamme pikkuteitä pitkin Alicun de la Torresiin. Yhteinen lounas paikallisessa vuoristohotellissa Balneriossa, jonka johtaja on syvästi luontoon ja mystiikkaan perehtynyt mies. Hänen kanssaan pääsemme salaiselle alueelle vanhalle uhripaikalle, josta on myös uskomattomat näkymät Sierra Nevadan vuoristoon.

Jatkamme bussilla lyhyen matkan Gorafeen. Tämä alue on yksi suurimmista Euroopassa, missä on historiallisia kivipaaseja, hautoja ja vanhaa asutusta. Vierailu museossa, jossa katsomme videolta esityksen keskuksesta (El Centro Interpretacion del Megalitismo). Majoittuminen paikallisiin luoliin. Yhteinen illallinen Casa Juanassa. 

10.5. perjantai

Aamiainen ja Tony Dunderfeltin luento ja keskustelua hyvinvoinnista ja miten löytää omassa mielessä olevat voimavarat, kuten intuitio, tunteiden merkitys ja ajattelun parantava voima.

Iltapäivä vapaata aikaa ja tutustumista Gorafen erikoisiin maisemiin.

Yhteinen illallinen Casa Juanassa ja illalla flamencoesitys unohtumattomassa vuoristomaisemassa. Bailamos toda la noche!

11.5. lauantai

Aamiainen ja lähtö bussilla kohti Malagaa. Pysähdymme matkan varrella Antequeraan, jossa Espanjan uusin Unescon maailmaperintökohde. Dolmenit ovat megaliittisten monumenttien kokoelma, joiden arvo on saanut tunnustusta vasta viime vuosien aikana. Näissä Euroopan suurimpien dolmenien rakentamisessa on käytetty ainoastaan suuria kivipaaseja, jotka on aseteltu kannattamaan toisiaan ilman minkäänlaista laastia. Suurimmalla kivipaasilla on painoa noin 180 tonnia. 

Kuljetus Malagan lentoasemalle, jossa lounas omatoimisesti. Suora lento Suomeen klo 15.05–20.50.

Lennot

SK4307 7.5. Helsinki-Malaga klo 12.35–16.20

SK4308 11.5. Malaga-Helsinki klo 15.05–20.50  

Majoitus 

Granada 2 yötä 7.–9.5.

Hotel Macia Monasterio Basilios 3*

1600-luvun kappelin ja keskiaikaisen luostarin sisäpihan ympärille kunnostettu 95 huoneen hotelli. Peruspalvelut ja varustetaso. 

Gorafe 2 yötä 9.–11.5.

Cuevas EL Torriblanco (Huom. luolissa min. yöpyminen 2 yötä, ei yhden hengen-makuutilaa). Katso video tästä luolamajoituspaikasta vuoristossa. 

Matkakohde Granada                           

Matkan ajankohta 7.–11.5.2018 (ti–la)

Matkan alustava hinta  1449 € / hlö, kun ryhmässä on minimi 15 lähtijää

Matkan hintaan sisältyy                    

 • suora lento Helsinki–Malaga–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa/luolamajoituksessa aamiaisineen
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • pääsymaksut ohjelman mukaan
 • kuulokkeet ja englanninkielinen opastus Alhambrassa
 • ateriat: 3 illallista ja 1 lounas ruokajuomineen (viini, vesi ja kahvi)
 • flamencoesitys
 • Tony Dunderfeltin ja Anu Nylund palvelut koko matkan ajan

 Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huone 80 € Granadan yöpymisissä, sgl-huone ei mahdollinen luolissa
 • muut mahdolliset palvelut 

Myynti verkkokaupassa www.kontiki.fi,ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300. 

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                   

Hinnat perustuvat 20.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme.

Historiallinen Andalusia 28.4.–5.5.2019

Matkalla Andalusiaan kuljet ajasta ja kulttuurista toiseen. Euroopan vanhimpana pidetystä kaupungista Cadizista islamilaiseen, keskiaikaiseen Cordobaan sekä historiaa ja nykyaikaa sykkivään Andalusian pääkaupunkiin Sevillaan.

Andalusia

Tervetuloa rakastetun matkanjohtajamme, FT, symbolitutkija Liisa Väisäsen mukana kokemaan erilainen Andalusia. Liisa asuu nykyisin myös Andalusiassa, joten saamme ajankohtaista paikallistietoa kulttuurihistorian lisäksi.  

Matkaohjelma

28.4. sunnuntai | Matkapäivä, kuljetus Cadiziin

Klo 13.40 Norwegianin suora lento Malagaan, jonne saavumme klo 17.25. Matkanjohtajamme Liisa Väisänen liittyy ryhmään ja lähdemme ajelemaan kohti Cadizia (ajomatka n. 3,5 tuntia), matkan varrella Liisa kertoo Andalusiasta ja pysähdymme päivälliselle. Majoittuminen hotelliin. 

29.4. maanantai | Cadiz

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Cadiziin, Euroopan vanhimpana pidettyyn kaupunkiin, joka on jostain syystä jäänyt matkailijoille tuntemattomaksi, vaikka on hieno kaupunki. Teemme kävelyn vanhan kaupungin puolella ihaillen sen loisteliasta arkkitehtuuria. Myöhäinen lounas.

30.4. tiistai | Cadiz 
Aamiaisen jälkeen historiallinen Cadizin kierros, jonka aikana näemme kaupungin eri vaiheita. Foinikialaiseen aikaan tutustumme Gadirin arkeologisella alueella.

Roomalaisesta suuruudesta meille kertoo suuri roomalainen teatteri. Katedraalin vierailu vie meidät keskiajasta aina barokkiin ja rokokoohon. Lounas päivän aikana. Loppupäivä vapaata aikaa. 

Sevilla

1.5. keskiviikko | Sevilla

Aamiaisen jälkeen aloitamme matkamme Sevillaan, jonne on noin 2,5 tunnin ajomatka (huoneiden luovutus ja matkatavarat mukaan). Sinne saavuttuamme ajamme ensin monumentaalisen Plaza Espanan kautta ja pysähdymme siellä. Jätämme tavarat hotelliin, jos huoneet ei vielä valmiina ja aloitamme kiertokävelyn Sevillan historiallisessa keskustassa. Kävelemme Santa Cruzin kortteleissa. Lounas päivän aikana. 

2.5. torstai | Sevilla

Aamiaisen jälkeen kävelemme hotellista Sevillan Alcazariin. Teemme siellä noin 2,5 tunnin kierroksen. Sen jälkeen lounas, jonka jälkeen vierailemme katedraalissa, nähden muun muassa Kristoffer Kolumbuksen haudan. 

3.5. perjantai | Sevilla

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta kävellen tutustumaan ”Sevillan sieninä” tunnettuun moderniin rakennuskompleksiin. Nousemme rakennuksen näköalatasanteelle, josta avautuvat upeat näkymät ympäri kaupunkia. Loppupäivä omaa aikaa kaupunkiin tutustumiselle ja ostoksille. 

Andalusia

4.5. lauantai | Cordoba

Aamiaisen jälkeen lähdemme päiväretkelle Cordobaan (huoneiden luovutus ja matkatavarat mukaan). Tutustumme kävelykierroksella Cordoban historiallisen keskustan vanhoihin juutalaiskortteleihin ja vierailemme muun muassa vanhassa synagogassa. Käymme myös Cordoban moskeija-katedraalissa, joka on ainutlaatuinen kokonaisuus: moskeija, jonka sisälle on rakennettu kirkko.

Myöhäinen lounas jonka jälkeen vierailemme Alcazarissa eli hallitsijoiden vanhassa linnassa. Sitä ympäröivä puutarha on myös kaunis. Illansuussa kuljetus Malagan lentokentän lähellä sijaitsevaan hotelliin. 

5.5. sunnuntai | Paluumatka

Aamiaisen jälkeen kuljetus Malagan kentälle ja kotiinpaluu klo 10.35 lähtevällä lennolla. Helsinkiin saavumme klo 16.10. 

Lennot

D8 516 28.4. Helsinki–Malaga 13.40–17.25

D8 515 5.5. Malaga–Helsinki 10.35–16.10

Majoitus

28.4.– .5.2019 / Cadiz

1.5.–4.5.2019 / Sevilla

4.5.– 5.5.2019 / Malaga

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Matkakohde Andalusia, Espanja                                 

Matkan ajankohta 28.4.– 5.5.2019 (sunnuntai-sunnuntai)

Matkan kokonaishinta 1 690 € / hlö Taloustaidon lukijoille, muille 1 740 €

Matkan kokonaishintaan sisältyy   

 • lennot Helsinki–Malaga–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset ja sisäänpääsymaksut kohteisiin
 • suomenkielisen asiantuntijamatkanjohtaja Liisa Väisäsen palvelut
 • ateriat: 1 x päivällinen ja 5 x andalusialainen 2-ruokalajin lounas ruokajuomineen (viini, vesi ja kahvi)
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 450 €
 • muut mahdolliset palvelut

Varaukset 28.11. mennessä

verkkokaupassa www.kontiki.fiilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.    

Hinnat perustuvat 20.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.