veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Lukijamatka: Kroatian risteily vie Dalmatian rannikolle 26.4.–4.5.2019.

Lukijamatka: Kroatian risteily vie Dalmatian rannikolle 26.4.–4.5.2019.
27.11.2018

Dalmatian rannikko Välimerellä kuuluu Euroopan aurinkoisimpiin paikkoihin. Kroatian rannikon saaristo, kapeikot, salmet, merenlahdet, poukamat ja lukuisat satamat tekevät risteilystä mielenkiintoisen. Taloustaidon lukijamatka Kroatian rannikolle tehdään 26.4–4.5.2019.

Viikon kestävällä risteilyllä omalla charter-aluksellamme näemme Kroatian upeimmat saaret ja kaupungit helposti ja mukavasti. Risteilyn hintaan sisältyy puolihoito ja retket suomalaisen oppaan johdolla.

VARAA pian paikkasi Kroatian risteilylle.

Matkaohjelma

26.4. perjantai | Matkapäivä ja Split

Norwegianin suora lento Helsinki–Split klo 09.00–11.00. Suomenkielinen opas ja bussi odottamassa lentoasemalla, kuljetus keskustaan, tutustumme Splitin monumentaaliseen vanhaan kaupunkiin, jota UNESCO suojelee. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen tervetulolounaan. Majoittuminen ja omaa aikaa.

27.4. lauantai | Lähtö viikon risteilylle, Makarska

Aamiaisen jälkeen kuljetus Splitin satamaan, jossa laivamme odottaa. Majoittuminen. Lähtö noin klo 13 viikon risteilylle Dalmatian saaristoon Adrianmerellä. Lounas ja mahdollisuus uimiseen. Saavumme Makarskaan noin iltapäivällä. Yöpyminen Makarskan satamassa.

28.4. sunnuntai | Risteilypäivä

Nauttiessamme aamiaista suuntaamme kohti kukoistavaa ja vehreää Mljetin saarta. Mljetin kansallispuisto on kaunis alue, joka koostuu kahdesta yhdistyneestä suolajärvestä. Keskellä toista järveä on saari, jolla sijaitsee 1100-luvulla rakennettu benediktiiniluostari. Lounas päivän aikana. Yöpyminen Polacan tai Pomenan satamassa.

29.4. maanantai | Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Dubrovnikiä, joka on risteilymme kohokohta. Matkalla kohti Dubrovnikiä – ”taivasta maan päällä”, kuten kuuluisa kirjailija George Bernard Shaw sanoi, nautimme upeista maisemista. Saavumme Dubrovnikiin lounasaikaan. Perillä kuljetus vanhaan kaupunkiin ja opastettu kävelykierros Dubrovnikissa.

Nousemalla jalkaisin 415 m korkealle Srđ-vuorelle vaivannäkö palkitaan upein näkymin yli vanhan kaupungin ja läheisen saariston. Vuorelle voi mennä myös kaapelihissillä. Lounas retkipäivän aikana.

Dubrovnikissa kierrämme Vanhan kaupungin kulkemalla n. 2 km kaupunkia ympäröivillä kaupunginmuureilla. Illalla omaa aikaa esim. omakustanteiseen illalliseen Dubrovnikissa. Majoittuminen laivalla.

30.4. tiistai | Risteilypäivä

Jätämme Dubrovnikin taaksemme myöhään aamulla ja suuntaamme kohti Sipanin saarta tai Trstenikin kaupunkia. Lounas päivän aikana. Vappuaaton kunniaksi nautimme kapteenin illallisen laivalla.

1.5. keskiviikko | Korčulan saari

Lähdemme aamulla kohti vehreää Korčulan saarta ja kaupunkia, joka on tunnetun tutkimusmatkailija Marco Polon synnyinpaikka. Lounas laivalla, jonka jälkeen kaupunkikierros. Paluu takaisin laivalle ja yöpyminen.

2.5. torstai | Hvarin saari

Aikainen lähtö kohti Paklenin saaristoa lounaalle ja uinnille, joiden jälkeen iltapäivällä teemme tutustumiskierroksen Hvarin saarella. Hvar on Adrianmeren pisin saari. Täällä ovat mm. renesanssikatedraali sekä Euroopan vanhin teatteri, joka perustettiin vuonna 1612.

Hvarilla on erinomaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, jotka ovat avoinna pitkälle yöhön. Saarella on mahdollista myös kiivetä Spanjolan linnoitukselle, joka rakennettiin keskiaikaisen linnan alueelle puolustamaan kaupunkia turkkilaisilta. Linnoitukselle on noin 30 minuutin kävelymatka, ja nousu sinne käy hyvin päivän liikunnasta.

3.5. perjantai | Bračin saari

Seuraava pysäkkimme on Bračin saari. Uimme Dalmatian tunnetuimmalla rannalla Zlatni Ratilla lähellä Bolia (Golden Horn – sen hiekkaniemeke siirtyy puolelta toiselle kun tuuli ja aallot jatkuvasti muuttavat sen muotoa). Lounaan jälkeen aloitamme matkan takaisin Splitiin, jossa yövymme viimeisen yön jo tutuksi tulleella laivallamme. Omaa aikaa nauttia auringosta, tehdä ostoksia tai tutustua Splitin kaupunkiin. 

Split on suurin Dalmatian rannikon kaupungeista ja yksi vanhimmista. Splitin kiehtovin alue on vanhakaupunki, jonka upein nähtävyys on Rooman keisari Diocletianuksen palatsi. Palmujen reunustamat rantabulevardit kahviloineen ovat myös tutustumisen arvoisia paikkoja.

4.5. lauantai

Aikaisen aamiaisen jälkeen jätämme aluksen. Kuljetus lentokentälle, josta Norwegianin suora lento Split–Helsinki klo 09.15–13.10.

M/V SEAGULL - PREMIUM SUPERIOR -KATEGORIAN ALUS

 • aluksen pituus 35 m, leveys 7 m
 • aurinkokansi 2 x 70 m2
 • 16 ikkunallista hyttiä, joissa vaatekaappi, oma WC-/suihkutila, ilmastointi sekä 2 vuodetta, tallelokero, hiustenkuivaaja. Osa hyteistä alemmalla kannella.
 • ilmastoitu ravintola/ruokasali ja baari sekä oleskelutila, jossa tv

Lue lisää aluksesta 

Matkakohde Kroatian saaristo

Matkan ajankohta 26.4.–4.5.2019 (pe–la, 8 yötä)

Matkan hinta 1 395 € / hlö jaetussa 2-hengen hytissä Taloustaidon lukijoille, 1 445 € / hlö muille kuin Taloustaidon lukijoille                                   

Hintaan sisältyvät      

 • suorat reittilennot Helsinki-Split-Helsinki veroineen
 • lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • yhden yön majoitus Splitissä jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • tervetulolounas Splitissä
 • viikon Premium superior-kategorian charter-risteily miehistöineen, polttoaineineen
 • majoitus aluksella 2-hengen hyteissä WC-/suihkutiloineen ja ilmastointeineen
 • aluksella aamiaiset ja 3 ruokalajin lounaat, 30.4. kapteenin illallinen laivalla, iltapäivätee/kahvi ja keksejä, viini- ja oliiviöljymaistelu laivalla, 1 l juomavettä/hlö/pvä ja maksuton wi-fi -yhteys
 • opastettu kävelykierros Splitissä ja Dubrovnikissa
 • suomalaisen matkanjohtajan mukanaolo koko matkan ajan

Lisämaksusta

 • koko hytti yhden henkilön käyttöön 400 € lisämaksusta
 • turisti- ja satamamaksut 7 vrk 40€; maksetaan paikan päällä
 • aluksella nautittavat drinkit ja juomat; maksetaan risteilyn päätyttyä
 • muut kuin ohjelmassa mainitut palvelut, ateriat tai sisäänpääsyt

Lisätietoja ja varaukset verkkokaupassa www.kontiki.fi,ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466300.

Huom. paikkoja charter-aluksella rajoitetusti.          

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat elokuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.