veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VAPAALLA

Lukijamatka: Koe Wien ja Budapest syyskuussa

Lukijamatka: Koe Wien ja Budapest syyskuussa
14.5.2018

Tervetuloa Taloustaidon lukijamatkalle Wieniin ja Budapestiin 12.–16. syyskuuta

Hienostunut Wien on keisarien kaupunki ja keisarinna Sissin kotikaupunki, joka tarjoaa entisaikojen loistokkuutta, hurmaavia herkkuja ja kulttuuria. Kaikesta loistostaan huolimatta Wien yllättää vieraansa, ilmapiiri on rento ja ihmiset ystävällisiä. Sacher-kakun ja Straussin valssien kotikaupunki ottaa vieraansa vastaan avosylin. 

Wien

Unkarin pääkaupunki Budapest on 1,8 miljoonan asukkaan kaunis kotikaupunki. Tonava jakaa kaupungin Budan ja Pestin puoliin. Kukkulan laella komeasti loistava linna iltavalaistuksessaan, lämmitetyissä ulkoaltaissa nautiskelevat kylpijät, paprikaista gulassikeittoa hörppivät ruokailijat ja vuolaasti virtaava Tonava lukuisine siltoineen – näistä muodostuu unohtumaton Budapestin matka.

Varaa matka

Matkaohjelma

12.9. keskiviikko | matkapäivä – Wienin kaupunkikierros ja lounas

Klo 8.30 Finnairin suora lento Wieniin. Lentokentällä bussi ja monelta ryhmältämme hyvää palautetta saanut suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa. Täältä lähdemme heti Wienin kaupunkikierrokselle, jolla saamme hyvän yleiskuvan kaupungista.

Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin:  Hundertwasserhaus, Prater, Uno-city ja Tonava sijaitsevat bussireitimme varrella.

Ajamme pitkin Wienin kuuluisaa kehäkatua Ringiä, jonka varrella sijaitsevat 1800-luvun arkitehtuurin merkittävät rakennukset: Valtion Ooppera, parlamentti, raatihuone, museot, yliopisto, Hofburgin linna. Karlsplatzin aukiolla näemme Musikvereinin maailmankuulun konserttitalon, ”Secession” taidenäyttelytalon sekä Wienin legendaarisen Naschmarkt-torin. Kaupunkikiertojelun jälkeen yhteinen tervetulolounas. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa. 

13.9. torstai | Omaa aikaa tutustua Wieniin

Wien

Aamiainen ja vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin. Suosittelemme mm. Schönbrunnin palatsia. Unescon maailmanperintölistalla oleva barokkityylinen palatsi sijaitsee hiukan keskustan ulkopuolella, ja sitä ympäröi laaja puisto. Linnakierroksella voi tutustua keisarillisiin asuinhuoneistoihin – palatsi on ollut 1740-luvulta lähtien Habsburgien kesäresidenssi. Alkuperäisillä huonekaluilla sisustettuissa saleissa saa kuvan menneiden aikojen hallitsijoiden ja hovin elämästä.

14.9. perjantai | Wienistä Budapestiin, viinitilavierailu ja lounas

Aamiaisen jälkeen bussimatka Wienistä Budapestiin. Matkalla vierailemme Hernyákin viinitilalla.

Budan viinialue sijaitsee noin 25 kilometriä Budapestista länteen. Tällä alueella on vanha viininvalmistuksen perinne. Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erikoinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille uniikin maun. Hernyákin perheen omistuksessa oleva viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä Vanhalla kukkulalla (Old Hill - Öreghegy). Vieraat saavat tietoja viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta, tutustuvat viinikellariin ja valmistusteknologiaan, sekä maistelevat paikallisia Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonay, Olaszrizling ja Pinot Noir -viinejä.

Lounas ja viinimaistiaiset sisältäen 5 eri viiniä. Iltapäivällä kuljetus Budapestin hotelliimme ja majoittuminen. Ilta vapaata aikaa. 

15.9. lauantai | Budapest, kaupunkikiertoajelu ja lounas

Budapest

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa opastetulle kaupunkikierrokselle, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdymme kuuluisalla Sankarien Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan.

Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täältä kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. 

Lopuksi kierros päättyy Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat tuliaisostoksille. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen kuljetus hotelliin.

Lisämaksusta illallisristeily Tonavalla klo 19–21.30

Illalla, valojen sytyttyä astuu esiin aivan uusi kaupunki. Risteilyn aikana vierailla on mahdollisuus nauttia upeasti valaistusta Budapestista ja sen monista kiehtovista historiallisista rakennuksista. Risteilyn hinta 120 euroa sisältää bussikuljetuksen, risteilyn, illallisen ruokajuomineen. 

16.9. sunnuntai | Paluu Suomeen

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivä omaa aikaa käydä vaikkapa uimassa kuuluisassa Széchenyin kylpylässä. Se sijaitsee Pestin puolella kaupunginpuistossa. Kylpylässä on sekä sisä- että ulkoaltaita, ja sen uusbarokkinen rakennus on vuodelta 1913. iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen. 

Lennot

AY1471 12.9. Helsinki–Wien 08.30–09.55

AY1256 16.9. Budapest–Helsinki 19.00–22.20

Majoitus 

12.–14.9.2018 Wienissä

Hotel Ibis Wien Mariahilf***

Mariahilfer Gürtel 22–24, 1060 Wien

Hyvä, siisti 3-tähden hotelli sijaitsee Wienin suurimman ostoskadun Mariahilferstrassen sekä Westbahnhof-rautatieaseman lähellä. Ostoskatu on 1,5 km pitkä ja se on osittain kävelykatu. Ring kehäkadulle kävellen noin 1,5 kilometriä mukavaa ostoskatua pitkin. U3 asema Westbahnhof sijaitsee ihan hotellin lähellä, sillä pääsee St Stpehansdomille eli Pyhän Tapanin tuomiokirkkoon ydinkeskustan kävelykaduilla 78 minuutissa. Hotelli peruskorjattiin vuonna 2014. Hotellissa on 341 huonetta, joissa on kylpyhuone/WC, radio, TV, wifi. Hotellissa on ravintola ja baari sekä kokoustiloja. 

14.–16.9.2018 Budapestissa

Ibis Styles City Budapest ***

Soroksari ut 12, 1095 Budapest

Kokonaan uusittu 3-tähden hotelli Tonavan rannalla, kävelymatkan päässä Budapestin kuuluisasta Kauppahallista ja keskustasta. Hotellissa on 130 huonetta ja sviittiä. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti TV, radio, WLAN, laajakaistayhteys, kylpyhuoneissa WC, kylpyamme/suihku sekä hiustenkuivaaja. Hotellissa on myös baari ja kokoustiloja. Koko hotelli on savuton.                  

Varaukset p. 09 466 300, info@kontiki.fi, Kontiki.fi

Matkakohde Wien ja Budapest                                   

Matkan ajankohta 12.– 6. syyskuuta 2018 (keskiviikko-sunnuntai)

Matkan kokonaishinta  975 € / hlö Taloustaidon lukijoille, muille 1025 €

Matkan hintaan sisältyy                    

 • suorat Finnairin lennot Helsinki–Wien/Budapest–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen ja matkatavaroineen (23 kg ruumaan)
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset ilmastoidulla bussilla
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
 • ateriat: 2 x lounas ruokajuomineen (viini/olut, vesi ja kahvi/tee)
 • viininmaistiaiset
 • sisäänpääsymaksut kohteisiin
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 220 €
 • illallisristeily Tonavalla 120 €/hlö sisältäen kuljetukset, risteilyn ja illallisen ruokajuomineen
 • muut mahdolliset palvelut

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. 

Hinnat perustuvat 11.4.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 18.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan ennakkolaskun liitteenä ja verkkosivuillamme.

 

 

Rahat, verot, työ & eläke