veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

TYÖ & ELÄKE

Opiskelija, säästä rahaa ja palauta liikaa maksettu opintotuki toukokuun loppuun mennessä

Opiskelija, säästä rahaa ja palauta liikaa maksettu opintotuki toukokuun loppuun mennessä
19.4.2018

Vuoden 2017 opintorahan ja asumislisän vapaaehtoiset palautukset on maksettava viimeistään 31.5.2018, muistuttaa Kela. Jos liikaa maksettuja tukia ei palauta toukokuun loppuun mennessä, Kela perii tuet takaisin ensi keväänä 7,5 %:lla korotettuna.

Opintotuen saaja voi tarkistaa Kelan asiointipalvelusta ennakkotiedot opintotuessa huomioon otettavista vuosituloistaan. Asiointipalveluun kirjaudutaanverkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Vuositulojen ennakkotiedot perustuvat esitäytettyjen veroilmoitusten tulotietoihin sekä käytettävissä oleviin tietoihin apurahoista ja ulkomaan tuloista. Verotuksen ennakkotiedoista voi puuttua osittain tai kokonaan tiettyjä tulolajeja, kuten elinkeinotoiminnan tuloja ja vuokratuloja. Kyselyssä näkyvät tulot voivat myös muuttua lopullisessa verotuksessa.

Opiskelija vastaa itse siitä, että hän arvioi vuositulonsa oikein ja että hänen vuositulonsa eivät ylitä vuositulorajaa. Opintotuen tulovalvonta tehdään verotuksessa vahvistettujen tulojen perusteella. 

Joulukuussa 2017 opintoraha oli keskimäärin 214 euroa ja asumislisä 195 euroa.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.