veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Taloustaito LIVE

Taloustaito LIVE tuo ruutuihin kuukausittain ajankohtaisia teemoja ja kiinnostavia vieraita. Voit katsella lähetyksiä suorana Facebookissa, Instagramissa tai Youtubessa tai tallenteena jälkikäteen täällä. 

Piilotetut miljoonat – Miten verottaja kaivaa esiin ilmoittamatta jätettyjä tuloja? (23.5.2023) 

Ennen tarvittiin kateellinen naapuri. Nyt verottajan haavi on tihentynyt ja tiedon saanti myös ulkomailta on parantunut. Mitä voi seurata, jos jätät ilmoittamatta veroilmoituksessa vaikkapa bitcoin-kauppoja tai Only Fansistä saamiasi tuloja? Taloustaito LIVEn vieraana on verojuristi Miika Härkönen Veronmaksajista. Lähetyksen juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

Miksi veroilmoitus kannattaa syynätä tarkkaan läpi ja tehdä siihen korjauksia – eikä vain tyytyä verottajalta tulevaan ehdotukseen? Taloustaito LIVEn vieraana on verojuristi Maisa Katisko, jonka kanssa käymme läpi mm. vähennyksiä, joita veroilmoitukseen kannattaa laittaa. Miten homma hoidetaan kunnialla maaliin? Lähetyksen juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

 

Taloustaito LIVE Vero2023-tapahtumassa 15.3.

Veronmaksajain Keskusliiton vuotuinen päätapahtuma Vero2023 järjestettiin 15.3. Pikku-Finlandiassa. Taloustaito LIVEä paikan päältä juonsivat toimittaja Outi Airaksinen sekä Taloustaidon vloggaaja Jenna Mattila

OSA 1: Päivän esityksiä nuorten näkökulmasta on kommentoimassa Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä. Taloustaidon päätoimittaja Antti Oksanen kertoo, mistä tapahtumassa on kyse. 

OSA 2: Vero2023-tapahtumassa pureudutaan Talous ja nuoret TATin toimitusjohtajan Jenni Järvelän kanssa vaaleihin. Mitä vaalipaneelista jäi käteen? Miksi vaalit ovat tärkeitä myös nuorille ja miksi äänestysikään tulevan nuoren kannattaisi suunnata uurnille? Outi Airaksinen ja Jenna Mattila perkaavat myös Taloustaidon pienen velkakyselyn tuloksia. Mitä mieltä Taloustaidon lukijat ovat julkisen sektorin velkaantumisesta? Entä huolettaako vastaajia kotitalouden omat velat? Mitä velkaantumiselle pitäisi tehdä? Entä mitä mieltä vastaajat ovat sähkötuista?  

OSA 3:  Veronmaksajien pääekonomisti Mikael Kirkko- Jaakkola analysoi Taloustaidon pientä velkakyselyä. Lisäksi kameran eteen saapuu Vero2023-tapahtuman sijoituspanelisti, Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen, jonka kanssa on hyvä pysähtyä hetkeksi pohtimaan säästöpuskureiden tarvetta. 
Hennan jälkeen haastateltavaksi saadaan Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen. Jos Veronmaksajat saisi tulevaan hallitusohjelmaan yhden asian läpi, niin mikä se olisi?    

OSA 4:  Veronmaksajien lakiasiainjohtaja Kati Malinen kertoo, miten verojuristit näkyvät Vero2023 tapahtumassa ja ympäri vuoden suomalaisille. Katin oma esitys Vero2023-tapahtumassa käsitteli sijoittajan verotusta. Millaisia verovinkkejä Katilta irtoaa LIVEn seuraajille? Kameran eteen saadaan myös pörssitoimittaja ja kirjailija Karo Hämäläinen, joka kertoo tehneensä juuri osakeostoksia. Mitä Karon sijoitussalkkuun on tarttunut? 

 

 

Yksinyrittäjän tulot nousuun – utopiaa vai järjestelykysymys? (28.2.2023)

Suomessa on noin 194 000 yksinyrittäjää. Tilastojen valossa heidän tulotasonsa on keskimäärin hyvin vaatimaton. Putoaako yksinyrittäjä hyvinvointivaltion turvaverkkojen ulottumattomiin?⁠ Taloustaito LIVEssä ruodittiin 28.2.2023 yksinyrittäjyyttä. Millä keinoin yksinyrittäjien tulotaso saataisiin nousuun?
Taloustaito LIVEn vieraana oli verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä. ⁠Lähetyksen juontaa toimittaja Outi Airaksinen

Alla olevalla videolla Veronmaksajain Keskusliiton lakiasianjohtaja Kati Malinen ottaa kantaa väitteisiin yksinyrittäjän verotuksesta. Hyötyykö yksinyrittäjä lainkaan huojennetuista tai "verovapaista" osingoista vai ovatko nämä tarkoitettu vain suurille yrityksille? Kuka voi hyödyntää alv:n alarajan huojennusta? Olisiko kasvua tulorahoituksella suunnittelevan yrityksen järkevämpi jättää Suomi taakseen ja suunnata lahden taakse?  

 

 

Sijoittaja, oletko valmis vuoteen 2023? (4.1.2023) 

Millaista höykytystä on luvassa osakemarkkinoilla ja miten osakesijoittajan kannattaisi rukata salkkuaan uusiksi nyt vuoden alussa? Taloustaito LIVEn vieraana pörssitoimittaja ja kirjailija Karo Hämäläinen. LIVEn juontaa toimittaja Outi Airaksinen

 

Sijoittajan verotus – lakiasiainjohtajan parhaat vinkit (8.12.2022) 

Taloustaito LIVEssä on aiheena tällä kertaa sijoittajan verotus, ja vieraana on Veronmaksajien lakiasiainjohtaja Kati Malinen. Vuodenvaihteen lähestyessä sijoittaja voi tehdä ratkaisuja, joilla on suuri vaikutus maksettavaksi tuleviin veroihin. Mitä kaikkea sijoittajan tulisi tietää verotuksesta ja mihin asioihin verotuksessaan voi itse vaikuttaa? LIVEn juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

 

Verotus vuonna 2023 - näin käy tilipussillesi ensi vuonna (1.11.2022) 

Taloustaito LIVEssä oli aiheena vuoden 2023 verotus. Kenen verotus kiristyy, kenen kevenee? Miten käy palkansaajien ja eläkeläisten ostovoimalle eri tuloluokissa? Miten suurta helpotusta tuo sähkövähennys? Mitä muita vähennyksiä ja viilauksia on luvassa? Vieraana on Veronmaksajien Keskusliiton pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkola. Lähetyksessä mainittu linkki verotaulukoihin ja lisätietoihin löytyy täältä > LIVEn juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

 

Taloustaito LIVEn vieraana oli pörssilähettiläsalumni, oikeustieteiden ylioppilas Ville Viikki, joka kumoaa sijoittamiseen liitettyjä myyttejä. Ovatko myytit vain myyttejä, vai piileekö niissä totuuden siemen? Ville Viikkiä haastattelee toimittaja Outi Airaksinen. 

 

Kaikki kallistuu – kestääkö taloutesi hintojen nousun? (5.9.2022)

Miten kuluttajan talous kestää, kun kaikki kallistuu? Taloustaito LIVEn vieraana 5.9.2022 oli Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen. Inflaatio viilettää, korkojen nousu kurittaa asuntovelallisia, sähkön hinnan kallistuminen näkyy monen kukkarossa. Onko meillä edessä samanlainen lama, kuin 1990-luvun alussa? Pitäisikö kuluttajan kaivaa nyt esiin säästönsä, karsia kulutusta vai mitä? Miten kuluttaja saa taloutensa tasapainoon? Taloustaito LIVEn juontaa toimittaja Outi Airaksinen.

 

Lahjoita fiksusti – verojuristin parhaat vinkit (14.6.2022)

Mietityttääkö lahjaverotus? 🎁 Taloustaito LIVEn vieraana 14.6.2022 oli Veronmaksajien verojuristi Tuomo Lindholm, jonka kanssa juttelimme muun muassa sitä, mikä oikeastaan on lahja, miten lahjoittamista voi käyttää perintösuunnittelun välineenä sekä miten lahjoituksessa voi hyödyntää hallintaoikeutta? Lähetyksen juontaa toimittaja Outi Airaksinen. Ota nämä ja muut hyödylliset veroneuvot talteen! 

 

Mitä kuuluu Taitajille – keskivertoperheelle? (28.4.2022)

Taitajien perhe on keskiverto suomalainen perhe, joka elää Verolan kunnassa. Perhe tienaa saman verran kuin keskiverto perhe Suomessa, he maksavat juuri saman verran veroja ja heillä on juuri keskimääräisen kokoinen asuntolaina maksettavanaan. Mutta miten paljon inflaatio kurittaa Taitajien ostovoimaa tänä vuonna? Taloustaito LIVEn vieraana on Veronmaksajien ekonomisti Janne Kalluinen. LIVEn juontaa toimittaja Outi Airaksinen.