veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

KOTI

Valvontajärjestelmä kesämökille – saanko kotitalousvähennyksen?

Valvontajärjestelmä kesämökille – saanko kotitalousvähennyksen?
22.5.2020

Aion asennuttaa tänä kesänä kesämökilleni valvontajärjestelmän. Saako tästä työstä kotitalousvähennyksen?

Verojuristi Harri Rajala vastaa: 

Tähän asti hälytys- tai turvajärjestelmän asennus- ja kunnossapitotyöstä ei ole saanut kotitalousvähennystä. Keskusverolautakunnan lokakuussa 2019 antamassa ennakkoratkaisussa kyseiset työt on kuitenkin katsottu kotitalousvähennykseen oikeuttavaksi työksi. Ei ole merkitystä, onko työ tehty kotona vai vapaa-ajan asunnolla.

Tapauksessa omakotitaloon oli asennutettu kodin hälytysjärjestelmä, joka käsitti valvontalaitteiston, ympärivuorokautisen hälytyskeskusvalvonnan sekä tarvittaessa suoritettavat vartijakäynnit. Kotona tehtävä valvontalaitteiston asennustyö katsottiin vähennyskelpoiseksi. Turva- ja hälytysjärjestelmää pidettiin luonteeltaan taloteknisenä perusparannuksena eikä pelkkänä vähennyskelvottomana kodinkoneiden tai laitteiden asennustyönä.

Ennakkoratkaisusta on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Jos KHO hylkää valituksen ja ennakkoratkaisu jää voimaan, verotuskäytäntö muuttunee myös aiemmilta vuosilta. Voit laittaa oikaisuvaatimuksen vireille kirjallisesti tai sähköisesti Omaverossa.

KOTIVAHTI KESÄMÖKILLE Kuka liikkuu kesämökkisi pihassa, kun itse olet poissa? Etävalvontalaitteet alkavat olla edullisia, mutta vaihtoehtojen viidakko on melkoinen. Mikä sopii tarpeisiisi parhaiten? Lue vinkit toukokuun Taloustaidosta. Voit lukea jutun näköislehdestä, jos olet rekisteröitynyt verkkopalvelujemme käyttäjäksi.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti