veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Työmatkalainen, poikkeusolot tuntuvat lompakossa – katso säästyykö euroja ja miten vähennät matkakulut

6.10.2020

työmatka junassaKoronaviruspandemia on vaikuttanut monen veronmaksajan työmatkoihin. Matkustaminen työpaikalle on voinut vähentyä esimerkiksi etätöiden tai lomautuksen vuoksi. Matkustustapaa on voitu myös muuttaa julkisista kulkuvälineistä oman auton käyttöön. Näin matkakulujen muutos vaikuttaa veroihisi ja lompakkoosi.

Matkojen vähentyessä pienenevät myös työmatkakustannuksista tehtävät vähennykset. Matkustustavan muuttaminen ei taas vaikuta välttämättä lainkaan verotuksessa vähennettävien kulujen määrään.

Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja koskeva vähennys tehdään ansiotuloistasi, ei veroista. Et saa matkakuluvähennystä siis kokonaan itsellesi. Kulujen omavastuu on 750 euroa ja yläraja 7 000 euroa.

Saat vähentää matkakulut vain tosiasiassa tehtyjen matkojen mukaan. Matkakulut vähennetään halvimman kulkuneuvon mukaan. Halvin kulkuneuvo on yleensä julkinen kulkuneuvo. Vähennys lasketaan lisäksi halvimman matkustustavan mukaan, joka on tavallisesti kausi- tai sarjalippu.

Verohallinnon ohjeistuksen mukaan kodin ja työpaikan välisillä matkoilla (työmatkalla) käytetyt, itse ostetut suojamaskit ovat vähennyskelpoisia matkakuluina (2 euroa/työmatkapäivä 13.8.2020 jälkeen).

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt