veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Pörssiosakkeita lahjaksi lapselle – pieniäkin määriä voi lahjoittaa

22.12.2020

Osakelahja kannustaa lasta säästämään ja opettaa taloustaitoja. Usein omaisuuden lahjoittaminen lapsille on myös verotuksen kannalta järkevää. Rahalahjojen lisäksi pörssiosakkeiden lahjoittaminen koetaan käteväksi, koska osakkeiden arvo on helppo selvittää ja niitä voi antaa kerralla pienenkin määrän.

Vanhemmat haluavat lahjoittaa omaisuuttaan lapsilleen monestakin syystä. Usein lahjoittaminen on järkevää myös perintö- ja lahjaverosuunnittelun sekä luovutusvoittojen verosuunnittelun kannalta.

Lahja- ja perintöverosuunnittelussa onnistuminen edellyttää suunnittelun riittävän aikaista aloittamista. Näin verojen kokonaismäärä muodostuu todennäköisesti huomattavasti pienemmäksi verrattuna tilanteeseen, jossa ei tehtäisi mitään ja kaikki omaisuus siirtyisi aikanaan perintönä.

Verohyöty pitkäjänteisestä lahjoitusten suunnittelusta johtuu muun muassa lahjaveroasteikosta ja lahjoitusten yhteenlasku- eli niin sanotusta kumulointisäännöstä. Nämä säännöt eivät ole riippuvaisia lahjoitettavan omaisuuden laadusta, joten ne pätevät myös lahjoitettaessa lapselle pörssiosakkeita.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt