veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Pillit pussiin omassa firmassa

13.8.2020

Kun liiketoiminta tulee tiensä päähän, mitä vaihtoehtoja yrittäjällä on? Jos yritystä ei saa myytyä, edessä voi olla yrityksen lopettaminen. Se vie usein sekä aikaa että rahaa.

OSAKEYHTIÖN PURKAMINEN

Yrityksen lopettaminen on usein viimeinen vaihtoehto, mutta se voi tulla eteen, jos toiminta loppuu eikä yritykselle löydy jatkajaa. Jos kyseessä on osakeyhtiö, yrityksen lopettaminen hoituu parhaimmillaan noin puolessa vuodessa, mutta voi joskus viedä jopa vuosia.

Osakeyhtiön purkamisesta säädetään osakeyhtiölaissa. Käytännössä osakeyhtiö pitää lopettaa joko konkurssimenettelyllä tai asettamalla yhtiö selvitystilaan riippuen siitä, onko yhtiöllä enemmän varoja vai velkaa.

Jos varoja on enemmän kuin velkaa, osakeyhtiö voidaan purkaa asettamalla se selvitystilaan. Päätöksen selvitystilaan asettamisesta tekee yhtiökokous, joka myös nimittää vähintään yhden selvitysmiehen hoitamaan purkamisprosessin.

”Selvitysmies astuu hallituksen sijaan, ja hänellä on päätösvalta purkamisen ajan yrityksen operatiivisesta toiminnasta”, kertoo asianajaja, osakas ja vero-osaston johtaja Torsti Lakari Eversheds Asianajotoimistosta.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt