veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Osakesijoittaja ja vuokranantaja: tee ainakin nämä ennen vuodenvaihdetta

16.11.2021

Verovuosi lähestyy loppuaan, mutta vielä osakesäästäjällä tai vuokranantajalla on aikaa suunnitella verotusta.  Esimerkiksi vuodenvaihteessa tehdyillä osakekaupoilla voi vähentää maksettavaksi tulevaa veroa. Alla valikoima huomioita, jotka saattavat auttaa suunnittelussa.

Vuodenvaihteen muistilista osakesijoittajalle

1. Käytä luovutustappioita

Voit vähentää luovutustappioita muiden pääomatulojen voitoista. Jos olet myynyt osakkeita tappiolla tai sinulla on vanhoja tappioita, mieti voisitko myydä jotain omaisuutta voitolla, hyödyntäen verovuoden tappiot. 

Luovutustappio vanhenee verovuotta seuraavan viidennen vuoden päättyessä. Eli tänä vuonna voit vähentää vielä 2016 syntyneitä luovutustappioita.

2. Tee voittoa tai tappiota tarpeen mukaan

Vanhentuneet tappiot menetetään. Voit käyttää vanhenevan tappion hyväksi esimerkiksi myymällä osakkeita tai muuta omaisuutta voitolla. Tappion voit hyödyntää myös esimerkiksi kotiuttamalla voittoja osakesäästötililtä.

Myymällä tappiolla voit tasapainottaa verotustasi. Jos sinulla on esimerkiksi vuokratuloa, voit tappiomyynnillä vähentää näistä tuloista maksamasi veron määrää.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt