veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Omistaja vai haltija: Kuka maksaa kiinteistöveron?

12.5.2020

Kiinteistöveron maksaa kiinteistön omistaja. Myös vuokratun kiinteistön vero määrätään kiinteistön omistajalle eikä vuokralaiselle. Kiinteistön maapohja ja rakennus voivat kuulua eri omistajille. Tällöinkin veron maksaa maapohjasta maapohjan omistaja ja rakennuksesta rakennuksen omistaja.

Omistajan vero

Pääsäännön mukaan kiinteistöveron maksaa kiinteistön omistaja. Myös vuokratun kiinteistön vero määrätään kiinteistön omistajalle eikä vuokralaiselle. Kiinteistön maapohja ja rakennus voivat kuulua eri omistajille. Tällöinkin veron maksaa maapohjasta maapohjan omistaja ja rakennuksesta rakennuksen omistaja.

Jos monta henkilöä omistaa kiinteistön yhdessä, kiinteistövero määrätään erikseen kullekin omistajalle siitä osuudesta, joka hänellä on kiinteistöön. Myös kiinteistön yhdessä omistaville aviopuolisoille määrätään kiinteistövero erikseen heidän omistusosuuksiensa mukaisesti.

Asunto-osakeyhtiön osakkeenomistaja saattaa riemuita siitä, ettei hänelle määrätä kiinteistöveroa asunto-osakkeesta. Tämä pitää paikkansa, mutta ei pidä unohtaa, että kiinteistövero määrätään asunto-osakeyhtiölle sen omistamasta kiinteistöstä. Niinpä osakkeenomistaja maksaa välillisesti kiinteistöveroa asunto-osakeyhtiölle maksamansa yhtiövastikkeen kautta.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt