veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Mikä varainsiirtoverossa muuttui? Näin ilmoitat ja maksat veron oikein

17.2.2020

varainsiirtovero omakotitalo

Oletko ostamassa asunto-osaketta tai kiinteistöä? Kauppaa tehdessä kannattaa muistaa, että varainsiirtoveron maksaminen ja ilmoittaminen muuttuivat marraskuun 2019 alusta.

Varainsiirtoveroilmoituksen antaminen on siirtynyt Verohallinnon Omavero-palveluun ja ilmoitus on annettava jatkossa myös kiinteistöistä. Maksaessaan varainsiirtoveron ostajan tulee käyttää omaa henkilökohtaista viitenumeroa. Vanhaa varainsiirtoveron tilisiirtolomaketta ei enää käytetä. Varainsiirtoveroa koskevat muutokset ilmoittamisessa ja maksamisessa koskevat 1.11.2019 tai sen jälkeen tehtyjä kauppoja.

Miten varainsiirtoverot maksetaan ja ilmoitetaan, kun asunto-osakkeen kaupassa on mukana kiinteistönvälittäjä? Entä miten toimitaan ilman välittäjää? Tai kun kaupan kohteena on kiinteistö? Kerromme jutussa kolme esimerkkiä.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt