veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Mikä määrää omaisuuden arvon verotuksessa?

4.11.2020

Miten lasketaan perinnöksi saadun asunnon arvo, entä pörssiosakkeen? Millä hinnalla voin tehdä kauppoja oman yritykseni kanssa niin, ettei verottaja hermostu? Veronmaksajalle ei aina ole selvää, mikä hänen omaisuutensa arvo on verotuksessa. Joissain tapauksissa omaisuuden arvoa on myös erittäin vaikea arvioida.

Tässä neljä esimerkkiä omaisuuden arvostuksesta verotuksessa.

1. Perinnöksi tulossa pörssiosakkeita 

Äitini kuoli juuri, ja olen saamassa perinnöksi pörssiosakkeita. Aion myöhemmin myydä ainakin osan niistä. Nyt osakekurssien heilunta huolestuttaa: entä jos osakkeiden arvo nousee tai laskee huomattavasti ennen kuin perintö ehditään jakaa ja saan osakkeet itselleni? Miten se vaikuttaisi verotukseeni?

Kun perillinen myy perimiään pörssiosakkeita, häntä varmasti kiinnostaa esimerkiksi, joutuuko hän maksamaan perintöveron lisäksi vielä luovutusvoittoveroa osakkeiden myynnistä. Tämän vuoksi osakkeiden arvostuksella perintöverotuksessa on suuri merkitys verojen kokonaismäärään. Luovutusvoittovero on vähintään 30 prosenttia voitosta.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt