veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Freelancer, laskutuspalvelun asiakas, toiminimi – mitä kuluja voit vähentää verotuksessa?

20.5.2021

yrittäjä

Mitä itsensä työllistäjän kannattaa muistaa tuloverotuksesta ja verovähennyksistä? Tästä löydät neuvoja freelancerille, laskutuspalvelun palkansaaja-asiakkaalle ja Y-tunnuksella toimivalle toiminimiyrittäjälle. Kaikissa näissä ansaintamalleissa verotus on omanlaisensa.

Ansaitsetko tuloja päätoimisesti niin, että työllistät itse itsesi? Tai hankitko siten sivutuloja? Olet ehkä verokortilla laskuttava freelancer, laskutuspalvelun palkansaaja-asiakas (eli ns. kevytyrittäjä) tai Y-tunnuksella toimiva toiminimiyrittäjä.

Kaikissa näissä ansaintamalleissa tuloverotus on omanlaisensa. Paljonko laskutuksesta jää käteen? Siihen vaikuttaa veroprosentin lisäksi esimerkiksi se, millaisia vähennyksiä kuluistasi voit tehdä verotuksessa.

Jos teet työmatkoja, mahdollisten verovapaiden kilometrikorvausten ja päivärahojen määrä vaikuttavat tuloihisi. Tässä jutussa kerromme, kuka voi saada verovapaita kilometrikorvauksia tai verovapaata päivärahaa ja mitä muut itsenä työllistäjät saavat vähentää työmatkoista verotuksessa. Kaikissa tapauksissa matkoista tarvitaan asianmukaiset matkalaskut.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt