veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Alv-velvollisuuden alaraja nousi – milloin rekisterissä kannattaa olla vapaaehtoisesti?

16.2.2021

kissa tietokone nainenArvonlisäverovelvollisuuden alaraja nousi 10 000 eurosta 15 000 euroon vuoden alussa. Jos tilikauden liikevaihto ei ylitä 15 000 euroa, arvonlisäverovelvollisuus on vapaaehtoista. MIlloin vapaaehtoinen arvonlisäverovelvollisuus voi olla kannattavaa?

Uutta alarajaa sovelletaan 1.1.2021 tai sen jälkeen alkavaan tilikauteen. Tilikauteen, joka on alkanut ennen vuotta 2021, sovelletaan vielä 10 000 euron rajaa.

Arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nousu 15 000 euroon tarkoittaa sitä, että arvonlisäverovelvollisuus muuttui vapaaehtoiseksi sellaiselle arvonlisäverovelvolliseksi rekisteröityneelle yrittäjälle tai yritykselle, jonka tilikauden liikevaihto on yli 10 000 euroa mutta enintään 15 000 euroa.

Tällainen yrittäjä tai yritys voi halutessaan vaatia, että hänet poistetaan arvonlisäverovelvollisten rekisteristä. Arvonlisäverovelvollisuus päättyy vaatimuksen tekemiseen. Takautuvasti vaatimusta ei voi tehdä.

Vaatimusta arvonlisäverovelvollisten rekisteristä poistamisesta ei kuitenkaan kannata tehdä suin päin, vaan huomioon kannattaa ottaa esimerkiksi se, että arvonlisäverovelvollisuuden päättyessä hallussa olevista tavaroista ja palveluista voi joutua maksamaan oman käytön arvonlisäveroa.

Toisin sanoen arvonlisäverovelvollisuuden päättyessä aiemmin vähennettyjä arvonlisäveroja voi joutua maksamaan takaisin Verohallinnolle.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt