veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Tytär ostaa isänsä asunnon – onko myyntivoitosta maksettava veroa?

6.7.2021

Kerrostaloja

Ostin nykyisen asuntoni tyttäreltäni noin 10 vuotta sitten ja olen asunut asunnossa yksin koko ajan. Naimaton ja lapseton tyttäreni asui asunnossa useita vuosia ennen minua.

Onko tyttäreni maksettava veroa myyntivoitosta, jos hän ostaa asunnon takaisin minulta ja myy asunnon kuolemani jälkeen? Miten asunnon myyntihinta kannattaisi määritellä?

Olen kohta 80-vuotias ja pääsisin näin eroon asuntoon liittyvistä huolista. Asunnossa on tehty hiljattain mm. putkiremontti. 

Muistan lukeneeni joskus, että ikääntyvän vanhemman ei tarvitse välttämättä maksaa varsinaista vuokraa, jos hän asuu lapsen omistamassa asunnossa.

Onko mahdollista tehdä niin, että lainaan tyttärelleni rahat asunnon ostoa varten? Hän lyhentäisi lainaa maksamalla sovitun summan tililleni kerran kuukaudessa. Samalla saisin lyhennyksestä hieman tuloja.

Tuleeko tyttärelle tai minulle joitakin veroseuraamuksia, jos maksan kaupan jälkeen asumisestani pelkän hoitovastikkeen, omat sähkökulut sekä vesimaksun?

Pankki maksaa säästöille korkoa 0,01 prosenttia, joten laina voisi olla koroton. Asuntoon ei kohdistu yhtiölainaa.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa