veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Yksinyrittäjä, olisiko aika laittaa työterveyshuolto kuntoon?

21.9.2021

Ennen kuin työssä jaksaminen alkaa toden teolla tökkiä tai sairaudet pysäyttävät, yksinyrittäjän kannattaa harkita työterveyshuollon hankkimista. Näin se onnistuu käytännössä.

“Yrittäjä on yrityksensä tärkein voimavara”, Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén sanoo. “Yksinyrittäjän tulisi pohtia, miten hän on varautunut omaan jaksamiseensa liittyviin riskeihin.”

Moni jättää varautumisen kuitenkin tekemättä. 

Suomen Yrittäjissä on huomattu, että yrittäjänä toimineet palaavat muita harvemmin kuntoutuksesta takaisin työelämään, mikä kertonee siitä, että palveluihin hakeudutaan liian myöhään.

Työkykyä ylläpitävän työterveyshuollon arvoa voi olla vaikea nähdä silloin, kun työssä kuormittavat tekijät eivät ole äityneet sairauksiksi tai uupumukseksi. Nimenomaan ennaltaehkäisevät toimet kuitenkin auttaisivat yksinyrittäjää jaksamaan pidempään. Työkyky ja työssä viihtyminen eivät hoidu itsestään, vaan kaipaavat tietoista huomioimista ja säännöllisiä tekoja.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa