veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Voititko vai hävisitkö tarjouskaupassa? Asunnon ostajan ja myyjän vinkit

13.2.2020

tarjouskauppa

Espoolaismieheltä meni tarjouskaupassa asunto sivu suun. Miten onnistua ostajana tai myyjänä tarjouskaupassa, jossa tarjoukset ovat julkisia ja nähtävillä verkossa? Kuinka turvallista kaupanteko on?

Maaliskuussa 2017 espoolainen asunnon ostaja teki Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ilmoituksen tarjouskaupasta, jonka hän oli hävinnyt. Mies epäili kaupan olleen ennalta sovittu. Hän kertoi tarjonneensa Helsingin Jakomäessä sijaitsevasta asunnosta 303 000 euroa, mutta kohde oli myyty ostajalle, joka oli tehnyt toiseksi suurimman tarjouksen eli 302 000 euroa.  Tarjouskauppa oli käyty pienen kiinteistönvälitysliikkeen verkkosivuilla.

Aluehallintovirasto tutki tapausta. Osapuolten kertomukset olivat ristiriidassa. Kumpi oli oikeassa?

Tarjouskauppaa on käyty Suomessa yli 10 vuotta. Ennen leikkiin ryhtymistä kannattaa perehtyä sääntöihin. Matalan lähtöhinnan tarkoituksena on houkutella mahdollisimman paljon ostajakandidaatteja kilpailemaan myytävästä kohteesta.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa