veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Vieläkö metsärahastot vetävät?

14.10.2021

Metsärahastoista tuli niin suosittuja, että niillä on nyt vaikeuksia löytää riittävästi sijoituskohteita. Metsätilojen kova kallistuminen syö tuottoja. Vieläkö rahastoihin kannattaa sijoittaa?

Suomalaiset arvostavat perinteisesti metsää vakaata tuottoa tuovana sijoituskohteena. Suorien metsäomistusten vaihtoehdoiksi ovat nousseet metsiin sijoittavat rahastot, joista myös yksityissijoittajat voivat hankkia osuuksia muun rahastosijoittamisen tapaan.

Metsärahastoja markkinoidaan helppoina ja vaivattomina sijoituskohteina. Rahasto-osuuden ostaneen ei tarvitse itse huolehtia metsänhoidosta ja puun myynnistä, sillä asiantuntemusta vaativat työt on ulkoistettu metsäalan ammattilaisille.

Metsärahastojen etuihin lasketaan sekin, että niiden kautta metsiin voi sijoittaa pienemmilläkin summilla. S-Pankin metsärahastolla pienin kertasijoitus on 200 euroa. OP:n vastaavalla rahastolla ei ole lainkaan minimimerkintäsummaa.

”Metsärahastot tarjoavat suhteellisen matalan riskin sijoitusvaihtoehdon varojen hajauttamiseen”, OP-Metsänomistaja-rahaston salkunhoitaja Tapio Tilli sanoo.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa