veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Osakesäästötilin haltijan kuolema: mitä perillisten tulisi tietää?

25.3.2021

Kun osakesäästötilin haltija kuolee, tilisopimus päättyy saman tien. Mitä tilin osakkeille silloin tapahtuu? Mitä perillisten tulisi tehdä?

Osakesäästötili on sijoittajan apuväline, jolla voi saada verohyötyä: osakesäästötilin sisällä sijoituksista ei mene veroa. Sijoitusten tuottoa verotetaan vasta, kun sitä nostetaan ulos tililtä. Verotus siis lykkääntyy, minkä ansiosta sijoittaja voi panna poikimaan nekin rahat, jotka tavallisesti menisivät heti veroihin.

Kääntöpuolena on se, että osakesäästötilin käyttö on monella tapaa säädeltyä ja rajoitettua.

Sijoittaja ei esimerkiksi voi siirtää osakesäästötilille osakkeita, jotka hän on ostanut aiemmin jollekin tavalliselle arvo-osuustilille. Hän ei myöskään voi siirtää osakkeita pois osakesäästötililtä. Tilille voi tallettaa ja sieltä voi ottaa ulos vain rahaa.

Mutta entä jos osakesäästötilin haltija kuolee? Täytyykö osakkeet kiireesti myydä ‒ muuttaa rahaksi ‒ jotta perilliset saavat omansa?

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa