veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Käteistä saa entistä kätevämmin - toisen puolesta tililtä ei saa nostaa rahaa

8.9.2020

Yhä harvempi maksaa käteisellä. On kuitenkin tilanteita, joissa käteistäkin tarvitaan. Toisen puolesta käteistä ei saa hakea automaatilta edes hätätapauksessa. Mikä silloin avuksi?

Lähimaksu on suomalaisten yleisin maksutapa kaupan kassalla. Kun sähköisen maksamisen mahdollisuudet ovat lisääntyneet ja iäkkäiden digitaidot yleistyneet, käteisen käyttö on vähentynyt. Käteisen rahan saatavuus on silti edelleen tärkeää osalle ikäihmisiä ja erityisryhmille, jotka eivät kykene käyttämään digitaalisia palveluita eivätkä maksukorttia. Käteistä käytetään useimmiten päivittäistavarakaupoissa ja kahviloissa.

Käteisen saamiseksi ei enää tarvitse mennä pankkiin tai etsiä käteisautomaattia. Rahaa voi nostaa jo tuhansista kauppojen toimipisteistä sekä R-kioskeista eri puolilta Suomea. Valtaosalla pankeista on sopimus käteisen nostopalvelusta kauppaketjun tai -ketjujen tai asiamiespisteiden kanssa.

Myös automaattien määrä on hieman kasvanut. Uusia automaatteja kehitetään palvelemaan paremmin esimerkiksi huonosti näkeviä asiakkaita.

”Automatian mukaan OttoPlus-verkostoa on tarkoitus kasvattaa yhteensä noin 220 automaattiin ympäri Suomen. Myös Nokas CMS Oy:n ylläpitämiä automaatteja on heidän mukaansa tarkoitus lisätä”, kehityspäällikkö Kristiina Siikala Finanssiala ry:stä kertoo.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa