veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Uuden auton tekniikka haaste monimerkkikorjaamolle – vetokoukkukin voi vaatia ohjelmointia

15.12.2020

Kun merkkihuollossa tehdään kelvotonta työtä tai lasku tuntuu suurelta, riippumattoman ketjun huoltokorjaamo voi tuntua kiinnostavalta vaihtoehdolta. Monilla näiden ketjujen korjaamoilla on osaamista ja laitteistoja, joilla voi vastata hybridivoimanlähteiden, avustimien ja diagnoosiprotokollien luomiin uusiin haasteisiin.

Riippumattomat korjaamot kilpailevat aiempaa täysipainoisemmin teknisesti jatkuvasti monimutkaistuvien autojen huoltamisessa ja korjaamisessa, koska Euroopan laajuinen ns. ryhmäpoikkeusasetus lokakuulta 2003 velvoittaa autonvalmistajat jakamaan autojensa huoltamisessa ja korjaamisessa tarvittavaa informaatiota, työkaluja, testauslaitteita, ohjelmistoja ja koulutusta. 

”Ryhmäpoikkeusasetuksen mukaan yksittäisillä autokorjaamoilla on oltava pääsy autojen huolto-ohjelmiin. Tämä mahdollistaa sen, että uudenkin auton määräaikaishuollot voi suorittaa millä tahansa autokorjaamolla, kunhan noudatetaan virallista huolto-ohjelmaa”, Motonetin ketjupäällikkö Marko Leskinen muistuttaa.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa