veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Taloyhtiön osakas, ilmoita remontit oikein

19.1.2021

Kun taloyhtiön osakas aikoo remontoida asuntoaan, hänen on syytä ilmoittaa aikeestaan kirjallisesti isännöitsijälle tai hallitukselle. Lista korjauksista, jotka pitää ilmoittaa, on pitkä. Taloyhtiölle tärkeää on remontin valvonta.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan pitää ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen liki kaikista huoneistonsa muutostöistä taloyhtiön isännöitsijälle. Hänelle pitää ilmoittaa aina, kun remontti voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai remontoijan naapurien asuntoihin.

Jos osakas aikoo remontoida kylpyhuoneensa, hänen on syytä tarkistaa, aikooko taloyhtiö lähiaikoina teettää esimerkiksi putkiremontin. Pahimmassa tapauksessa osakkaan uusi, uljas kylppäri voitaisiin heti joutua purkamaan.

Remonttia miettivän osakkaan kannattaa kysyä epäselvistä asioista isännöitsijältä. Häneltä saa ohjeet, miten taloyhtiössä edetään. On ihan hyvä tehdä remonttisuunnitelmista ilmoitus vaikka vain varmuuden vuoksi.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa