veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Talon putkiremontti ohittaa kylppärikorjauksen

10.11.2020

Vaikka kerrostaloasujan mielestä oma kylpyhuone pitäisi heti remontoida, sitä ei kannata tehdä, jos taloyhtiö aikoo lähivuosina teettää koko taloon putkiremontin.

Taloyhtiön osakkaalla on huoneistoonsa korjaus- tai muutostyöoikeus, mutta taloyhtiö vastaa talon rakenteista. Kylpyhuoneremontti voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Niinpä osakkaan on kirjallisesti ilmoitettava remonttisuunnitelmistaan taloyhtiön viralliselle edustajalle, joka yleensä on isännöitsijä. Monen isännöintitoimiston nettisivuilla on lomake, jolla ilmoittaminen sujuu.

Muutostyöilmoituksessa on mainittava muun muassa remontin teettäjä yhteystietoineen, remontin kohde ja aikataulu sekä remontin tekijät.

Osaava osakas voi remontoida kylpyhuoneensa itse – jos tämä sopii taloyhtiölle. Aina kuitenkin lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähkötyöt ovat luvanvaraisia eli niitä saavat tehdä vain alojensa hyväksytyt ammattilaiset.

Muutostyöilmoitus on syytä tehdä noin kuukausi ennen suunnitellun remontin alkua, jotta taloyhtiön hallitus ehtii käsitellä asian. Remonttia ei saa alkaa ennen taloyhtiöltä saatua kirjallista suostumusta. 

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa