veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Škoda Octavia tarjoaa ylellisyyttä ja vastinetta rahalle

12.1.2021

Uuden Octavian keulailme on persoonattomampi kuin edeltävässä mallissa. Muodinmukaiset viirumaiset ajovalot korostavat maskin jyhkeyttä.

Suomalaisten autokalusto on jo pitkään kohentunut Škodan Octavia-mallien ansiosta. Octaviat ovat olleet parempia autoja kuin monet muiden merkkien takavuosien suosikkimallit. Uusi mallisto jatkaa samaa linjaa, ja erityisesti farmarimalli Combi tarjoaa erittäin hyvän vastineen rahalle.

Vaalealla kermanvärisellä verhoilulla uusi Škoda Octavia näyttää sisältä niin ylelliseltä, että moottoria käynnistettäessä sisään kuuluva dieselmoottorin raksutus tuntuu oudolta.

Yhtään sen paremmin sisätilojen mielikuvaan ei sovi tuulen humina tai tiemelu, joka valtatievauhdissa kantautuu sisään karkeilta tienpinnoilta. Kaikesta huolimatta uuden Octavian yleisilme kertoo tšekkien ­tekevän autoja, jotka haastavat perinteisesti arvostettuja merkkejä yhä tiukemmin.

Taloustaidon koeajajat olivat yhtä mieltä siitä, että Octaviassa on panostettu sisäilmeeseen ja koeajoautossa sisustuksen sävyt oli huolella valittu. Launch Edition -version sisätiloja pidettiin aika ylellisinä ja niiden nähtiin lähestyvän saksalaisten autojen, kuten Audin ja BMW:n tasoa, mutta Octaviassa linjakkuus ei tuntunut yhtä maskuliiniselta kuin Audissa.

”Tämä on todella kivan näköinen sisältä. Ei tunnu, että istuisi Škodassa”, kolmikymppiset koeajajat sanoivat uudesta Octaviasta. ”Ei Octavia ole koskaan tuntunut huonolta, mutta jos se on tähän asti tuntunut ennen kaikkea järkivalinnalta, niin tässä on jo luksusta”, toiset koeajajat totesivat. ”Dieselikin raksuttaa paljon vähemmän kuuluvasti kuin vanhoissa Octavioissa, jopa vähemmän kuin Audissa”.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa