veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Puhtaalla autolla kevääseen – näin onnistut kevätsiivouksessa

20.4.2021

Kevätaurinko väläyttää hymynsä ja saa olon tuntumaan lämpimältä. Lisääntyvä valo piristää mieltä, kunnes katse kohdistuu talven ryvettämään autoon. Sisätilat ovat saaneet lumesta ja kurasta osumaa viime kuukausien ajan. Jotain ehkä pitäisi tehdä.

Lähtökohta on ankean näköinen: kumimaton alta kurkistaa hiekotussepeliä ja istuinverhoiluja kirjovat märkien toppahousujen jättämät tahrat. Kuraakin on viime kuukausien aikana kulkeutunut mitä uskomattomampiin paikkoihin.

Märästä asvaltista heijastuva auringonvalo puolestaan paljastaa tuulilasin sisäpintaan pinttyneen lian. Ikkunoiden likakerrosta tuijottaessa ei tunnu lainkaan liioitellulta puhua jo turvallisuusriskistä.

On siis aika tunnustaa tosiasiat. Auto näyttää talven jälkeen murheelliselta. Maalipinnan puhdistaminen onnistuu vielä melko vaivatta vaikka läheisessä pikapesulassa, mutta auton sisäpuoli jää helposti vähemmälle huomiolle.

Sisätilojen puhdistus vie jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen. Muutamilla kemikaaleilla ja sopivilla työvälineillä työ sujuu ja antaa tekijälleen palkinnon, puhtaan ja hajuttoman auton.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa