veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Polestar 2 tuntuu konmaritetulta Volvolta

23.11.2021

Polestar aikoo listautua spac-yhtiön kautta New Yorkin Nasdaq-pörssiin. Se, mihin usko brändin 20 miljardin dollarin markkina-arvoon perustuu, ei valjennut Polestar 2:n koeajossa. Polestarin identiteetti ja kiinnostavuus tuntuvat puhuttelevan lähinnä nuorta väkeä.

Polestar on yksi näitä nykyisin muodissa olevia spin-offeja, perinteisten valmistajien urheilu-, luksus- tai sähköautomalleista itsenäisiksi erotetuista automerkeistä – siis samaa kastia kuin Cupra ja DS.

Ennen itsenäistymistään Polestarit olivat Volvon malleista viritettyjä nopeita urheilullisia versioita, nyt ne ovat Kiinassa tehtäviä Volvoon pohjautuvia autoja.

Ensimmäinen Polestar-merkillä kulkenut malli – nimeltään hyvin pelkistetysti 1 – sopi hyvin merkin urheilulliseen kuvaan. Viimeisten kolmen vuoden aikana 1 500 kappaleen sarjana valmistettu ykkönen on televisiosankari Pyhimyksen tunnetuksi tekemän 1960–70-lukujen Volvo P 1 800/1 800 S/1 800 E-mallin henkinen perillinen, tyylikäs kaksiovinen GT-auto.

Ykköstä kuljettavan ladattavan hybridivoimanlähteen sijaan Polestar 2 on leimallisesti täyssähköauto, jossa urheilulliset tai ylelliset piirteet eivät mitenkään pistä silmään. Kakkonen on niin ulkoasultaan kuin sisätiloiltaan sen verran konmaritettu, että se ei luo tunnetta premium-autosta. Samalla Polestar 2 on uusien sähköautojen joukossa virkistävän konstailematon ajokki. Se ei ole mikään scifi-sarjakuvien pullukoita muistuttava kuljetin vaan perinteisen sedan-mallisen henkilöauton näköinen, hyvin volvomainen ajokki.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa