veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Opel Grandland X Hybrid4 on uinuvien hevosten auto

22.9.2020

Miten suhtautua 300-hevosvoimaiseen ladattavaan hybridiin, joka maksaa lähes kaksinkertaisesti perusmalliin verrattuna ja jossa voimavarat eivät tunnu kuin kaasupolkimen syvään polkaisemalla? Nelivetoinen Opel Grandland X PHEV ei oikein vakuuta.

Sekä bensiiniä että sähköä energialähteenä käyttävien autojen pioneeri Toyota loi aikoinaan mielikuvan hybrideistä nuhapumppuina, jotka kulkevat nihkeästi polttomoottoria vinguttaen. Mielikuvaan vaikuttivat sekä tehottomat voimanlähteet että portaaton vaihteisto. Sittemmin saksalaiset ja ranskalaiset autonvalmistajat ovat pyyhkineet japanilaisten luomalla mielikuvalla pöytää, ja varsinkin ladattavien hybridien suorituskyky on niillä usein malliston urheilullisten versioiden luokkaa.

Opelilla on ollut perusmalleistaan monenlaisia sporttiversioita, mutta Grandland X PHEV eli Hybrid4 lyö ne laudalta moottoreidensa 300 hevosvoiman yhteisteholla. Yhteenlasketusti sen polttomoottorin ja kahden sähkömoottorin kokonaisteho on vieläkin suurempi, mutta tuo kolmesataa on se, minkä niistä kerralla saadaan otettua irti.

Normaaliajossa plugari-Grandland X ei tunnu millään tavoin 300 hevosvoiman autolta. Paikalta lähdettäessäkin kiihdytys alkaa laiskasti, sillä järjestelmässä on pieni viive ennen kuin PHEV-versio hyökkää eteenpäin. Mutta jos rauhallisessa vauhdissa polkaisee sportti-ajotilassa kaasupolkimen lattiaan, huomaa, kuinka etuvedolla kulkenut auto muuttuu nelivetoiseksi, kun sähkömoottorit tulevat avuksi, ja varsinkin takapyörät suorastaan ruopaisevat asfalttia niin, että Opel lähtee kuin tykin suusta.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa