veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Kian uutuus jättää sähköä käyttämättä

3.3.2020

Nykytrendin mukaisesti Kia on rakentanut suositusta Ceedistään malliperheen. Hatchback-peruskoriversiota ovat seuranneet Sportswagon-farmari, neliovinen coupé Proceed ja nyt katumaasturin piirteitä omaava crossover XCeed.

Uuden XCeedin akseliväli on sama kuin muissakin Ceed-malleissa, mutta XCeed on 8,5 senttiä perus-Ceediä pidempi, 2,6 senttiä leveämpi ja melkein viisi senttiä korkeampi. Silti uusi XCeed on vielä viisi senttiä matalampi kuin Kian toinen samankokoinen malli, kulmikkaan käytännöllisesti muotoiltu Niro.

Jos perus-Ceed tuntuu korkeussuunnassa ahtaalta autolta, XCeed on siihen pienoinen parannus, mutta osa tämän Kian crossoverin suuremmasta korkeudesta tulee kaksi senttiä isommasta maavarasta. XCeedin maavara on 18-tuumaisilla vanteilla varustettuna 18,4 senttiä – koeajoautossa oli maltillisemmat 16 tuuman vanteet 205/60 koon Conti Viking Contact -renkailla.

Varsinkin takaovien aukot ovat XCeedissäkin ahtaanpuoleiset, vaikka sisällä on kohtuullisen hyvin tilaa korkeussuunnassa.

“Kia XCeed on korotettu crossover, mutta se ei ole SUV eli katumaasturi, vaan malli, jossa on korkeampi istuinkorkeus mutta coupé-orientoitunut yleisilme. XCeed on valinta asiakkaille, jotka haluavat juuri sopivankokoisen ja tyylikkään auton urbaaniin käyttöön”, Kia Motors Europen ulkoisesta muotoilusta vastaava johtaja Laurent Boulay luonnehtii uutta Ceed-mallia.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa