veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Kia Sorento – seitsemän paikkaa ja paljon tilaa

23.3.2021

Kia Sorenton edellisen mallin ulkoasu toi mieleen Volvon katumaasturit. Uusi malli on entistä jyhkeämmän näköinen.

Seitsemälle henkilölle rekisteröityjä automalleja on aika vähän tarjolla, ja nelivetoisena niitä on vielä vähemmän. Uusi neljännen sukupolven Kia Sorento on varteenotettava vaihtoehto, jos kuljetustarvetta on paljon.

Kauniit värit tuovat mielenkiintoisella tavalla esiin auton muotoja. Kian edellisen sukupolven Sorento tuli alkuvuodesta 2015 koeajoon maitokaakaomaisen värisenä, nyt uusi malli Mineral Blue -nimellä kulkevalla sinisellä ulkovärillä. Kummankin väri sopi erinomaisesti auton muotoiluun, joka viime vuoden lopulla esitellyssä uutukaisessa on nykymuodin mukaisesti aiempaa jyhkeämpi.

Sorenton akseliväli on kasvanut 3,5 senttiä. Vaikka Sorenton mitat muuten ovat lähes ennallaan, uusi malli tuntuu massiivisemmalta kuin muistikuvat edeltäjästä. Uusi Sorento on niin iso auto, että sen hankinnassa on vaikea nähdä järkeä, jos tiloille ei kuljetustarpeen vuoksi ole käyttöä.

Vaikka Kia on varsin vaivaton pyöriteltävä taajama-ajossa, niin ahtaissa paikoissa Sorento vaatii kokemuksen tuomaa arviointikykyä. Aralle kuljettajalle isolla Kialla ajaminen on kaikkea muuta kuin hauskaa.

Jos sen sijaan työ tai harrasteet vaativat paljon tilaa tai kuljetettavia henkilöitä on tavallista enemmän, Sorento kattaa monenlaiset kuljetustarpeet. Koeajossa olleeseen kolmen penkkirivin versioon mahtuu tarvittaessa seitsemän henkilöä. Kun kakkos- ja kolmospenkkirivit kaataa alas, Kian tavaratila on parisen metriä pitkä. Kyytiin mahtuu monenlaista tavaraa lähes kahden kuution verran.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa