veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Auto tykkää ajamisesta – miten käy, jos auto seisoo koronan vuoksi?

20.5.2020

Alan harrastajat sen tietävät: auto pitää siitä, että sillä ajetaan. Pitkät seisonta-ajat eivät ole autolle koskaan hyväksi. Mutta entä jos auto kuitenkin seisoo nyt korona-aikana vailla käyttöä?

Nyt elettävä koronaepidemian aika sekä vähentää että lisää oman auton käyttöä. Etätyö, lomautukset ja työttömyys voivat ratkaisevasti vähentää omien ajojen tarvetta samoin kuin eristyksissä oleminen.

Toisaalta omalla autolla liikkuminen on varsinkin riskiryhmien edustajille turvallinen vaihtoehto liikkua kävelyyn, pyöräilyyn ja julkisiin kulkuvälineisiin verrattuna.

Jos perheessä on useampi auto, jotkut ovat muuttuneen elämäntilanteen vuoksi laittaneet yhden ajokin seisomaan, jolloin se kannattaa poistaa liikennekäytöstä. Poistaminen tapahtuu kätevästi Traficomin verkkosivuilla ja tieto siitä välittyy myös vakuutusyhtiölle, jolloin auton omistaja säästää sekä vakuutusmaksuissa että ajoneuvoverossa.

Kaskovakuutuksen palo-, varkaus-, rahoitus- ja ilkivaltavakuutukset kannattaa kuitenkin pitää voimassa seisonnan aikanakin.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa