veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Asuntoflippaaja taitaa täysremontit

15.4.2021

Asuntoflippaaja ostaa asuntoja halvalla, remontoi ne ja myy eteenpäin voitolla. Kaksi kokenutta flippaajaa kertoo, miten suosiotaan kasvattaneesta toiminnasta saa taloudellisesti kannattavaa. 

Kuin pommin jäljiltä oleva asunto saa monen asunnonostajan kääntymään kannoillaan jo ulko-ovella, mutta kuopiolainen Pia Helkiö näkee heikkoon kuntoon päässeissä asunnoissa usein mahdollisuuden.

Hän on miehensä kanssa asuntoflippaaja, joka ostaa huonokuntoisia asuntoja, laittaa ne kuntoon ja myy eteenpäin.

”Olemme flipanneet yli 40 asuntoa 2000-luvun alkupuolelta lähtien”, Helkiö laskee.

FAKTA
ASUNTOJEN FLIPPAUS
Asuntojen flippaamisessa on kyse siitä, että asuntoja ostetaan, remontoidaan ja myydään nopeasti pois. Termi tulee englanninkielisestä flipping-sanasta. Sillä tarkoitetaan kassavirtaa tuottavan omaisuuden ostamista ja myymistä eteenpäin nopeasti voitolla.

Helkiö toimii päivisin luokanopettajana, mutta iso osa vapaa-ajasta kuluu asuntoasioiden parissa. Hän tarkistaa lähes päivittäin myyntiin tulleet asunnot ja käy tutustumassa potentiaalisiin kohteisiin.

”Pitää olla hyvin perillä asuntojen hintatasosta, sillä ostohinta määrittelee flippauskohteen kannattavuuden. Lisäksi on oltava hyvä tuntuma siitä, mitä kohteen remontointi maksaa.”

Remonteissa hän hoitaa yleensä suunnittelun, materiaalihankintojen ja remonttitöiden kilpailutuksen kaltaiset asiat. Aviomies tarttuu vasaraan ja vastaa kunnostustöistä.

”Kylpyhuoneen remontit teetämme kuitenkin ammattilaisilla, jotta esimerkiksi vedeneristys tulee asianmukaisesti tehdyksi.” 

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa