veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Autovakuutus sähköautolle tai ladattavalle hybridille – kallis vai kohtuullinen?

19.2.2021

Volkswagen e-GolfSähköautojen vakuutusmaksut ovat keskimäärin korkeampia kuin tavallisten polttomoottoriautojen.  Millaisia hintaeroja on polttomoottori-, hybridi- ja täyssähköauton vakuutuksissa? Mistä hintaerot syntyvät? Viisi autovakuuttajaa vastaa.

Jos samasta automallista on olemassa polttomoottori-, hybridi- sekä täyssähköversio, vakuutusmaksun hintajärjestys  edullisimmasta korkeimpaan on tyypillisesti tämä: bensiiniauto, ladattava hybridi, dieselauto ja täyssähköauto. Näin sanoo Ifin autovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius.

”Dieselauton vakuutusmaksun hintaa suhteessa bensiiniautoon nostaa se, että niillä ajetaan tyypillisesti enemmän, jolloin myös riski vahinkoihin kasvaa”, Roselius tarkentaa.

”Ladattavat hybridit puolestaan ovat vielä suhteellisen uusi ilmiö markkinoilla. Seuraamme Ifissä jatkuvasti tilannetta. Ladattavien hybridien yleistyessä myös hinnoittelutietämyksemme syvenee ja pystymme kehittämään riskin mukaista hinnoittelua.”

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Näitä muut lukevat nyt

Taloustaito somessa