veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Sijoittaisinko bioteknologiaan? Ammattilaisen viisi vinkkiä

23.11.2021

KARON PÖRSSI Terveydenhoito on yksi suurista toimialoista. Kehittyneiden maiden MSCI World -indeksissä sen paino on yhden kahdeksasosan luokkaa. Jo siksi terveydenhoitoyhtiöt kuuluvat toimialoittain hyvin hajautettuun sijoitussalkkuun.

Helsingin pörssissä alan valikoima on kapea ja määrällisesti keskittynyt korkeariskisiin pienyhtiöihin. Suurempia toimijoita ovat lääkevalmistaja Orion ja lääkealan tukkukauppaa hoitava Oriola. Laajempaa valikoimaa haluavan on etsiydyttävä muihin pörsseihin tai tukeuduttava toimialarahastoon tai -indeksirahastoon.

Terveydenhoidon kuumin osa-alue ovat jo kauan olleet bioteknologiayhtiöt ja muut suuria mullistuksia tavoittelevat firmat. Niiden osakekurssit vilistävä kuin numerot ruletissa, ja tuntuu vaikealta ennustaa, mihin koloon pallo lopulta pysähtyy.

Mitä asioita uutta luovia terveydenhoitoalan yhtiöitä harkitsevan yksityissijoittajan pitäisi tiirailla erityisen huolellisesti? Onko jotain selviä varoittavia merkkejä, joiden ilmaantuessa näpit kannattaa pitää erossa? Mitä asioita ammattimaisesti alan yhtiöihin sijoittava salkunhoitaja pohtii puntaroidessaan yhtiötä sijoituskohteena?

Kysyin terveydenhoitoalaan erikoistuneelta salkunhoitajalta Rose Nguyenilta viisi vinkkiä, jotka alan yhtiöihin sijoittavan kannattaa ottaa huomioon. Aiemmin sijoitusanalyytikkona toiminut Nguyen hoitaa Baillie Giffordin terveydenhoitoinnovaatiorahaston salkkua.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt