veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Sijoita tyylisi mukaan: oletko arvo-, kasvu-, laatu- vai kenties arpajaissijoittaja?

28.7.2021

nainen osakkeet

KARON PÖRSSI Rahoituksen tutkimuksessa ja sijoituspalveluyhtiöiden brosyyreissä on eroteltu kosolti erilaisia sijoitustyylejä, jotka yleensä ainakin jollain ajanjaksolla ovat olleet muita tuottoisampia.

Tällöin tyylit määritellään yleensä tarkoilla numeerisilla kriteereillä, joiden avulla tutkijat muodostavat tutkimussalkut tai joiden sisällä jotakin tyyliä edustavan rahaston salkunhoitajat saavat liikkua.

Myös yksityissijoittajat voivat noudattaa, ja usein noudattavatkin, jotakin sijoitustyyliä. Se voi olla tietoista tai tiedostamatonta seurausta omista käyttäytymis- ja suhtautumistavoista.

Jos taas sijoittaja päättää ryhtyä käyttämään jotakin kirjasta oppimaansa sijoitustyyliä, joka ei sovi lainkaan hänen luonteenlaadulleen, seuraukset voivat olla tuhoisat. Pahimmillaan menevät rahat, hermot ja itseluottamus.

Parhaimmillaan sijoittaja on tietoinen omista käyttäytymistaipumuksistaan, siitä, millainen sijoitustyyli sopii hänen luonteenlaadulleen, ja vieläpä siitä, kuinka hän voi kehittää käyttäytymistään menestyäkseen paremmin.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt