veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Sadan prosentin kurssinousu ja mieli maassa ‒ missä vika?

31.3.2021

KARON PÖRSSI Viime syksynä iskin silmäni Helsingin pörssin pienyhtiöön. Tunsin sen liiketoiminnan entuudestaan, mutta en ollut harkinnut sitä sijoituskohteena.

Ennen kuin nyt ‒ ja se näytti houkuttelevalta.

Yhtiöllä oli erittäin vahva kassa ja sen yritysarvo suhteessa normaaliin tuloskuntoon oli varsin matala. Osavuosiraportin perusteella liiketoiminta oli kärsinyt koronasta selvästi vähemmän kuin olisi voinut odottaa – ja kuten monet sijoittajat ilmeisesti olivat uumoilleet, koska osakekurssi ei ollut juuri toipunut kevään romahduksesta.

Ostin aloituserän ja jatkoin tutkimuksiani. Niiden myötä osake näytti entistä houkuttelevammalta. Kurssikin oli tosin sillä välin noussut, joten laitoin uusia ostotarjouksia sisään.

Osakemarkkinoilla hyvä veto jatkui, eikä kukaan myynyt. Nopeasti vähävaihtoisen yhtiön osake oli jo noussut 50 prosenttia edellisestä ostohinnastani, ja vaikka se edelleen näytti houkuttelevalta, ostaminen "puolet kalliimmalla" tuntui hankalalta.

Löin ostotarjouksia tarjouskirjaan. Liian alas. Sitten yhtiö kertoi hyviä uutisia, ja kurssi karkasi.

Olkoon.

Näin salkussani on rivi, joka osoittaa tätä kirjoittaessani 124 prosentin plussa muutaman kuukauden sijoitusajan jälkeen. Riviä katsoessani minua risoo: miksi en ostanut enemmän?

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt