veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Osinkosi ovat uhattuna – ja se on hyvä

25.3.2020

KARON PÖRSSI Ei tästä keväästä ollut tulossakaan ennätyksellistä osinkosesonkia Helsingin pörssiin, sillä Nordean ja sen myötä Sammon osinkojen tiedettiin laskevan ja Nokian jatkavan kassansa vankistamista nollaosinkolinjalla.

Keskellä yhtiökokouskautta puhjennut koronakriisi saattaa kuitenkin kääntää kevään osingot uuteen asentoon.

Lentoyhtiöt kuuluvat kriisin pahimpiin taloudellisiin kärsijöihin, ja Finnairkin on joutunut muuttamaan näkymiään tiheään. Viime viikolla yhtiö kertoi, että sen hallitus peruu ehdotuksensa 20 sentin osingosta ja että yhtiöstä enemmistön omistava Suomen valtio on nollaosingon kannalla. Myös valmennusyhtiö Trainers' House perui aiotun yhden sentin osingon ja Tallink kuusisenttisensä.

Jo Finnairia aiemmin osingon muutoksesta oli kertonut NoHo Partners. Ravintolayhtiö perui ehdotuksen 15 sentin lisäosingosta. Sen sijaan yhtiökokoukselle ehdotetaan, että hallitus valtuutetaan päättämään myöhemmin enintään 15 sentin lisäosingosta. NoHon varsinainen osinko on 40 senttiä.

Turkishuutokauppayhtiö Saga Furs, työvoiman vuokraaja Eezy ja teknologiayhtiö Teleste muuttivat aiempia osinkoesityksiään niin, että osingon siunaamisen sijaan yhtiökokoukselta pyydetään hallitukselle valtuutusta maksaa osinko. Tällöin osinko voi toteutua nollana tai aiemmin esitetyn suuruisena tai jonakin siltä väliltä.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt