veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Neleksellä vai ilman? Pörssiin tulee tarjolle kaksi eri tilanteissa olevaa konepajaa

27.5.2020

 

Metso ja Outotec yhdistyvät kesäkuun lopussa, ja samalla Metson Neles-liiketoiminnasta tulee itsenäinen pörssiyhtiö. Järjestelyn alla sijoittajalle syntyy mahdollisuus ottaa kantaa sekä tulevan Metso Outotecin että tulevan Neleksen arvoon.

Metso on outo lintu. Parikymmentä vuotta sitten Valmetista ja Raumasta yhteen hitsattu konepajayhtiö on ollut yritysjärjestelyjä hioville investointipankeille kultainen asiakas. Metso on muuttanut sulkapeitettään, lentorataansa ja elinympäristöään lukuisilla yritysjärjestelyillä, joista viimeisin näyttävä muutos oli Valmetin erottaminen itsenäiseksi pörssiyhtiöksi.

Seuraavan muodonmuutoksen on määrä tapahtua kesäkuun lopussa, kun Metso ja Outotec yhdistyvät ja samalla Metson Neles-liiketoiminnasta tulee itsenäinen pörssiyhtiö.

Järjestely toteutetaan niin, että nykyiset Metson osakkeenomistajat saavat jokaista omistamaansa osaketta kohden 4,3 Outotecin osaketta. Tuon yhtiön eli nykyisen Outotecin nimi muuttuu Metso Outoteciksi.

Nykyisille Metson omistajille jäävät "vanhat" Metso-osakkeensa. Vanhaan Metsoon jäävät jäljelle venttiililiiketoiminnat eli Neles, ja yhtiön nimikin muuttuu Nelekseksi.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt