veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Näihin osakkeisiin suuret eläkeyhtiöt luottavat – listat Suomesta ja maailmalta

28.4.2021

KARON PÖRSSI Eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Varma ovat Suomen suurimpia sijoittajia. Viime vuoden lopulla Ilmarisen sijoitussalkku oli 53,3 miljardin euron suuruinen. Siitä 47 prosenttia eli 25,2 miljardia euroa oli sijoitettu osakemarkkinoille.

Myös Varman salkun arvo nousi 50 miljardin paremmalle puolelle, 50,2 miljardiin euroon, ja osakepaino oli myös Varmalla hieman alle puolet.

Eläkevakuutusyhtiöiden nimet vilahtelevat taajaan suomalaisten pörssiyhtiöiden suurimpien omistajien joukossa. Kummankin yhtiön Suomi-osakesalkku oli viime vuoden lopussa vajaan kuuden miljardin euron suuruinen.

Suomalaisten osakkeiden omistajana valtion sijoitusyhtiö Solidium on suurempi. Sen omistamien suomalaisten osakkeiden arvo huhtikuun puolivälissä oli noin 8,5 miljardia euroa. Sammon Nordea-omistuksen arvo huhtikuun puolivälin kurssitasoilla on 5,5 miljardin euron tienoilla, joten Sampo on Helsingin pörssissä omistajana samaa luokkaa kahden suuren eläkevakuuttajan kanssa.

Mihin Ilmarinen ja Varma ovat sijoittaneet?

Se selviää yhtiöiden vuosikertomusten liitetiedoista, joihin omistukset on listattu vuodenvaihteen tilanteen mukaan.

Kaikki tässä jutussa olevat tiedot Ilmarisen ja Varman omistuksista ja niiden arvoista perustuvat niiden vuosikertomuksiin. Yhtiöt hallinnoivat salkkujaan aktiivisesti, joten omistukset ovat voineet muuttua alkuvuoden aikana. Pörssikurssien heilunnan vuoksi omistusten arvot ovat joka tapauksessa jotain muuta kuin joulu-tammikuun taitteessa, mutta suuntaa-antavia luvut kuitenkin ovat.

 

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt