veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Menetitkö rahaa Onecoin-huijauksessa? Kuinka välttää haksahtamasta valesijoitukseen?

26.2.2020

onecoin sijoitus

KARON PÖRSSI Huijarit ovat innokkaita kehittelemään erilaisia epätodellisia sijoitustuotteita tai -mahdollisuuksia. Helposta rahasta haaveileville on myyty algoritmeja kuten Wincapita, rahastoja kuten Bernie Madoffin "rahasto" ja "virtuaalivaluuttoja" kuten Onecoin. Tuoreimmat huijausvyyhdit ovat paljastuneet vertaislainapalveluiksi itseään väittäneistä rahankeruupalveluista.

Tiettävästi yli 30 000 suomalaista "sijoitti" rahojaan, yhteensä yli 40 miljoonaa euroa, virtuaalivaluutaksi itseään väittäneeseen Onecoiniin. Virtuaalivaluutan sijaan Onecoin on mitä ilmeisimmin pyramidihuijaus Wincapitan ja Madoffin rahaston tapaan.

It-asiantuntija ja tietokirjailija Petteri Järvinen varoitti Onecoinista blogissaan jo viisi vuotta sitten. Hän on seurannut Onecoinia tarkasti siitä asti ja kirjoittanut huijauksesta perusteellisen tietokirjan. Jututin Järvistä Onecoinista ja sijoitushuijauksista yleisemminkin.

 

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt