veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Etf:t sopivat myös korkosijoittajalle

24.11.2020

KARON PÖRSSI Sijoituskeskustelua hallitsevat osakkeet. Historiallisesti tuottoisin omaisuusluokka on yksityissijoittajien kuninkuuslaji. Sekunnin murto-osien rytmillä välkkyvät pörssikurssit, useiden prosenttien päivittäiset kurssimuutokset ja kaupankäynnin helppous lisäävät osakesijoitusten jännittävyyttä. Osakkeista ja yhtiöistä on helppo keskustella.

Useimmille suursijoittajille osakkeet ovat kuitenkin vain yksi omaisuusluokka muiden joukossa. Yhtälaisella intohimolla suhtaudutaan esimerkiksi korkomarkkinoihin, kiinteistöihin, vaihtoehtoisiin rahastoihin.

Samoin suurelle osalle rahastosäästäjiä korkosijoitukset ovat olennainen osa salkkua, vaikka sitä ei helposti mielletä. Päivittäispankkien suurimmat rahastot tapaavat olla korkopainotteisia yhdistelmärahastoja. Monesti pankin rahastosäästäjän varoista suurempi osa on korko- kuin osakemarkkinoilla.

Vaikka korot ovat olleet pitkään historiallisesti katsottuna poikkeuksellisen matalalla, aktiivisenkaan (osake-)sijoittajan ei kannata unohtaa korkoja.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt