veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

Tuulivoimaa ja velkavipua – metsärahastolla on keinoja korjata tuottoa

27.10.2021

metsärahasto

KARON PÖRSSI Kaikki suomalaiset metsärahastot ovat omaleimaisia ja käsittävät metsään sijoittamisen omalla tavallaan. Rahastomuotoista metsäsijoittamista harkitsevan kannattaakin käydä tarjontaa läpi ja etsiä omaan ajatusmaailmaansa parhaiten sopiva tuote.

Muutama vuosi sitten rahastoyhtiöt innostuivat tuomaan markkinoille reaaliomaisuussijoitusrahastoja. Tarjolla on rahastomuodossa asuntoja, muita rakennuskiinteistöjä, tontteja ja metsätiloja.

Kiinteistöihin sijoittavien rahastojen buumia selittää osaltaan korkojen sinnikäs pysyttely nollarajalla tai sen alapuolella. Lokakuun puolivälissä Suomen valtio huutokauppasi lainaa, jonka se maksaa takaisin ensi vuoden toukokuussa. Sijoittaja joutui maksamaan 100 euroa ja 40 senttiä, jotta saa Suomen valtiolta ensi keväänä 100 euroa.

Reaaliomaisuudessa houkuttaa myös sen konkreettisuus. Sijoitusasunto tai metsäpalsta on helppo ymmärtää toisin kuin englanninkielisiä visiosanoja esitysmateriaalissaan viljelevän, tulevaisuudelta paljon lupailevan start upin liiketoiminta. Rahaa tulee, kun vuokralainen maksaa vuokransa tai metsästä myydään tukkeja sahalle.

Kirjaudu sisään, niin näet koko artikkelin.
 

Kirjaudu jäsenpalveluun

Taloustaito Bonus – Veronmaksajien jäsenille

Bonus-osastoon ilmestyy juttuja tasaista tahtia. Voit myös tulostaa artikkeleita.

Bonus on Veronmaksajien jäsenetu. Juttujen alkuosa on nähtävissä kaikille, mutta loppuosa näkyy vain kirjautuneille. Kirjautumisessa käytetään samoja tunnuksia kuin Veronmaksajien verkkosivustolla.

Jos olet jäsen, mutta sinulle ei ole tunnuksia, rekisteröidy täältä. Jos et ole jäsen, liity Veronmaksajiin täältä.

Vanhoja Bonuksia voit lukea täältä.

Taloustaito somessa

     

Näitä muut lukevat nyt