veronmaksajat.fi

Saitko mätkyjä? Muista maksaa jäännösvero 29. marraskuuta

24.11.2017 Yhteiskunta

Jäännösveron ensimmäinen erä maksetaan 29.11.2017 ja toinen erä 1.2.2018.

Jos jäännösvero verovuodelta 2016 on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Alle 170 euron jäännösvero on maksettava kerralla 29.11.2017. Alle 10 euron jäännösveroa ei peritä.

Jäännösveron tilisiirtolomakkeet on lähetetty keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana. Jos verotukseen on tullut muutoksia, Verohallinto on lähettänyt syksyllä uuden verotuspäätöksen ja tilisiirrot.

Jos maksaa jäännösveron eräpäivän jälkeen, on maksettava myös viivekorkoa. Viivekoron voi maksaa samalla tilisiirrolla kuin jäännösveron. Viivekoron määrän voit laskea viivekorkolaskurilla. Ota huomioon, että viivekorkoa peritään myös mahdolliselle veronkorotukselle.

Viivekorko lasketaan eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen maksupäivään saakka (nämä päivät mukaan lukien). Viivekoron korkoprosentti tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2017 viivekorko on 7 %. Viivekoron vähimmäismäärä on 3 euroa.

Verohallinto lähettää verovuoden 2016 jäännösveron eristä enää vain yhden maksumuistutuksen. Jos jäännösveroa ei makseta maksumuistutuksen eräpäivänä, Verohallinto lähettää veron ulosottoon.

Minna Petäinen

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan yksi ynnä kolme?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

veronmaksajat.fi