veronmaksajat.fi

Mitä valtio hankkii veroeuroilla?

4.9.2017 Yhteiskunta

Valtionhallinto tekee vuodessa ostoksia 4,5 miljardilla eurolla. Kun mukaan lasketaan myös puolustusvoimien hankinnat, nousee lukema jo 5,9 miljardiin euroon. 

Jos valtion hankinnat kiinnostavat, mene osoitteeseen tutkihankintoja.fi ja tutki, keneltä tuotteita ja palveluja on hankittu, ja milloin nämä hankinnat on tehty.

Hankintatiedot on visualisoitu ja verkkosivustolta selviää, mitä hankintoja esimerkiksi eri virastot ovat tehneet. Palvelun tiedot ovat peräisin valtion ostolaskujärjestelmästä.

Vuoden alusta tämän viikon alkuun mennessä esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla on tehty hankintoja 101,8 miljoonalla eurolla. Hallinnonalan alaisista yksiköistä eniten hankintoja teki Opetushallitus (37,1 milj. e). Opetushallituksen kolme suurinta hankintakategoriaa olivat ICT, toimitilat ja asiantuntijapalvelut (yht. 29,4 milj. e) jne. 

Toimittajat-osiosta selviää, että vuoden alusta lähtien valtio on tehnyt hankintoja 17 297 toimittajalta. Toimittajat ovat yhdistyksiä, toiminimiä tai muita organisaatioita, jotka myyvät valtiolle tuotteita ja palveluja. Hankinnat/toimittaja on 1 468 euroa (mediaani). 

Opetushallitus on ostanut tietotekniikan asiantuntijapalveluita muun muassa Cypercom Finland Oy:ltä. Yritys on laskuttanut Opetushallitukselta 3. elokuuta 1 572,50 euroa.

Aivan kaikkia hankintoja palvelusta ei löydy, sillä osa valtion hankinnoista on salaisia. Joistakin hankinnoista on jätetty pois palvelun toimittaja.

Palvelun on toteuttanut valtion yhteishankintayksikkö Hansel.

Tutki hankintoja -palvelu

Minna Petäinen

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kahdeksan ynnä kolme?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

 • Suomi täyttää 101 vuotta – miten olemme yhä erilaisia?
  Lehtinen
  Mitä suomalaisuus on? Ensiksi vanhoja vastauksia: suomalaisuus on lukuisien sotien ja kriisien karaisemaa realismia ja sitkeyttä, tinkimätöntä luterilaista työmoraalia, omintakeista kieltä ja kultt...
 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...

veronmaksajat.fi