veronmaksajat.fi

Espanjan ja Suomen verosopimus ei tule voimaan vuoden 2018 alussa

31.10.2017 Yhteiskunta

Suomen ja Espanjan välinen verosopimus ei tule voimaan vuoden 2018 alussa, koska Espanja ei ilmoittanut Suomelle syyskuun loppuun mennessä sopimuksen voimaantulosta.

Suomen ja Espanjan välinen uusi verosopimus allekirjoitettiin jo joulukuussa 2015. 

Sopimuksen mukaan maiden pitää ilmoittaa toisilleen, että ne ovat tehneet sopimuksen voimaantulon edellyttämät toimenpiteet. Suomi antoi tällaisen ilmoituksen Espanjalle huhtikuussa 2016. Espanja ei ole antanut Suomelle vastaavaa ilmoitusta.

Vanhaa voimassa olevaa verosopimusta sovelletaan toistaiseksi. Tämän sopimuksen mukaan Suomi voi verottaa vain julkisesta palveluksesta Suomesta saatua eläkettä, kun se maksetaan Espanjassa asuvalle henkilölle. 

Uusi sopimus mahdollistaa aikanaan myös yksityissektorin eläkkeiden verottamisen Suomessa. Eläkkeiden verotukseen sopimus vaikuttaa vasta kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen, jos eläke on veronalaista Espanjassa. Jos eläke ei ole Espanjassa veronalaista, siihen ei sovelleta siirtymäsääntöä, ja eläke verotetaan Suomessa siitä alkaen, kun sopimusta aletaan soveltaa.

Sopimuksen soveltaminen voi alkaa aikaisintaan vuonna 2019, mikäli Espanja ilmoittaa sopimuksen voimaantulosta Suomelle viimeistään syyskuun 2018 loppuun mennessä.

Minna Petäinen

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kaksi ynnä kahdeksan?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

veronmaksajat.fi