veronmaksajat.fi

Talouspäättäjä 2015

Anne Berner vuoden nousija

Sauli NiinistöSixten Korkman ja Matti Alahuhta nauttivat vankinta luottamusta  Taloustaidon lukijoiden keskuudessa. 
Kyselyn suurin nousija oli Anne Berner, joka nousi heti kärkisijalle. Oppositiojohtajista Sari Essayah ja Ville Niinistö keräävät kiitosta.

Anne Berner Kuva Lehtikuva

”Kenen talouspäättäjän mielipiteet ovat niin viisaita, että uskaltaisit – kuvaannollisesti antaa vaikka omat rahasi hänen hoivaansa?”

Tällä haastavalla kysymyksellä testattiin loka-marraskuussa jo kahdeksannen kerran Taloustaidon lukijoiden mielipiteitä talousvaikuttajista. 

Valittavina oli 71 julkisista talousasioista päättävää poliitikkoa ja johtavaa virkamiestä, eläke- ja työmarkkinajohtajaa. Kyselyyn vastasi 2 107 henkilöä.

Ehdokkaat oli valittu muodollisen päättäjäasemansa perusteella. Mukana oli ministereitä, puolueiden korkeimpia päättäjiä, johtavia virkamiehiä sekä suurten eläkeyhtiöiden ja työmarkkinoiden keskusjärjestöjen johtajia, jotka käytännössä ovat osa julkisen hallinnon koneistoa.

Lisäksi kysyttiin erikseen ehdotuksia arvostetuista talousvaikuttajista sekä luotetuimmista yritysjohtajista. 

Sixten Korkman sai tuttuun tapaan vaikuttajalistauksessa niin runsaasti spontaania kannatusta, että hän olisi ilman muuta sijoittunut myös varsinaisen kyselyn kärkipäähän. 

Luotetuimmat talouspäättäjät 2015
Risto lomailee Roomassa
Näin kysyttiin

 • Anne Berner vuoden nousija
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Sauli Niinistö, Sixten Korkman ja Matti Alahuhta nauttivat vankinta luottamusta Taloustaidon lukijoiden keskuudessa. Anne Berner nousi heti kärkisijoille. Oppositiojohtajista Sari Essayah ja Ville Niinistö keräävät kiitosta.
 • Niinistöstä pitävät kaikki
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on niin naisten kuin miestenkin suosikki. Myös palkansaajat, yrittäjät ja eläkeläiset valitsivat Niinistön ykköseksi.
 • Alahuhta yhä arvostetuin yritysjohtaja
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Elinkeinoelämän Keskusliiton ja Outotecin hallitusten puheenjohtaja Matti Alahuhta on edelleen yritysjohtajien ykkönen. Häntä kiitettiin ansioistaan Koneen johdossa ja pidettiin ”sanansa mittaisena miehenä, jolla on rohkeita, poikkeavia näkemyksiä johtajuudesta.”
 • Korkman ja Sailas arvostettuja talousvaikuttajia
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Talouskirjailija ja Aalto-yliopiston ”professor of practice” Sixten Korkman on suomalaisista taloustietäjistä tänäkin vuonna ylivoimaisesti arvostetuin.
 • Nostaako Essayah kristilliset?
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Viime kesänä kristillisdemokraattien puoluejohtajaksi valittu Sari Essayah nousi heti ensi yrittämällä puoluejohtajista kolmanneksi luotetuimmaksi.
 • Päättäjistä sanottua
  1.12.2015 Yhteiskunta
  Yleisönosastoissa ja sosiaalisessa mediassa päättäjät saavat päivittäin kuulla kunniansa. Mitä myönteistä vastaajilla oli heistä sanottavana?

Mainos

Blogeissa

 • Soten turhin huolenaihe?
  Marttinen
  Soteen liittyy vielä monia isoja ongelmia. Osa niistä on tiedossa jo nyt ja matkan varrella tulee nousemaan uusia. Vaikka sote saataisiin suunnitellusti maaliin, se olisi vasta pitkän kehitysproses...
 • Viimeinen varoitus työntekijälle!
  Sorvanto
  ”Tämä on varoitus. Jos et paranna tapojasi, niin...” Varoituksenannossa on yleensä kyse siitä, että työntekijä on työnantajan näkökulmasta katsottuna toiminut väärin ja hänelle paitsi kerrotaan se,...
 • Hei, poistetaan autovero!
  Lehtinen
  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esitys liikenneverkon kehittämisestä käynnisti ymmärrettävästi kiivaan keskustelun liikenneverotuksesta. Esityksessä auton hankinnan yhteydessä perittä...

veronmaksajat.fi