veronmaksajat.fi

Näihin talouspäättäjiin lukijat luottavat

Sauli Niinistö, Juha Sipilä, Sixten Korkman ja Matti Alahuhta nauttivat vankkaa luottamusta Taloustaidon lukijoiden keskuudessa.

Sauli Niinistö

Juhana Vartiainen on nosteessa, mutta Antti Rinteellä ja Alexander Stubbilla on ollut vaikea alku. 

”Kenen mielipiteet ovat niin viisaita, että voisit – kuvaannollisesti - antaa vaikka omat rahasi hänen hoivaansa?”

Tällä haastavalla kysymyksellä testattiin marraskuussa jo seitsemännen kerran Taloustaidon lukijoiden mielipiteitä talousvaikuttajista.

Vaihtoehtoina oli 69 julkisista talousasioista päättävää poliitikkoa ja johtavaa virkamiestä, eläke- ja työmarkkinajohtajaa. Kyselyyn vastasi 1 825 lukijaa.

Ehdokkaat oli valittu nimenomaan muodollisen päättäjäasemansa perusteella. Mukana oli ministereitä, puolueiden korkeimpia päättäjiä, johtavia virkamiehiä sekä suurten eläkeyhtiöiden ja työmarkkinoiden keskusjärjestöjen johtajia, jotka roolinsa puolesta ovat kuin osa julkisen hallinnon koneistoa.

Luotetuimmat talouspäättäjät 2014, %

Luotetuimmat talouspäättäjät 2008-2014

Näin talouspäättäjistä kysyttiin

Lukijamatkan voittaja Helsingistä

 • Niinistö vankasti ykkönen
  2.12.2014 Yhteiskunta
  Lukijat luottavat Sauli Niinistöön, Juha Sipilään ja Sixten Korkmaniin. Yritysjohtajista arvostetuin on Matti Alahuhta.
 • Alahuhta yritysjohtajien ykkönen
  2.12.2014 Yhteiskunta
  Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta oli selvä ykkönen, kun Taloustaidon lukijoilta kysyttiin, ”ketä yritysjohtajia erityisesti arvostat?”
 • Niinistö naisten ja miesten suosikki
  2.12.2014 Yhteiskunta
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on niin naisten, miesten, nuorten kuin eläkeläisten suosikki. Myös palkansaajat ja yrittäjät valitsivat Niinistön ykköseksi.
 • Uudet puoluejohtajat pulassa
  2.12.2014 Yhteiskunta
  Kesällä valitut uudet puoluejohtajat kokoomuksen Alexander Stubb ja SDP:n Antti Rinne joutuvat kiipeämään syvältä kohti ensi kevään vaaleja.
 • Korkman ja Sailas arvostettuja talousvaikuttajia
  2.12.2014 Yhteiskunta
  Aalto-yliopiston professori Sixten Korkman on suomalaisista taloustietäjistä tänäkin vuonna ylivoimaisesti arvostetuin. Toiseksi eniten mainintoja keräsi valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas.

Mainos

Blogeissa

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  Kauppi
  ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä. Eläkkeistä ja eläkej...
 • Metsäalalla myönteinen vire
  Toivonen
  Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun lopussa julkistaman suhdannebarometrin mukaan noususuhda...
 • Perustuslaillista verotusta
  Korpela
  Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...

veronmaksajat.fi