veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Tarkista, täydennä ja korjaa veroilmoituksesi – ensimmäisillä määräpäivä on tiistaina 5.5.

Tarkista, täydennä ja korjaa veroilmoituksesi – ensimmäisillä määräpäivä on tiistaina 5.5.
4.5.2020

Palkan- ja eläkkeensaajien ensimmäinen veroilmoittamisen määräpäivä on tiistaina 5.5. Muut määräpäivät ovat 12.5. ja 19.5. Määräpäivä on merkitty lomakkeelle ja Omaveroon.

Veroilmoituksella on suurin osa tiedoista valmiina, mutta tiedoissa voi olla virheitä tai puutteita. 

ESITÄYTETTY VEROILOITUS 2019: Veronmaksajien vinkit ja neuvot veroilmoituksen tarkistamiseen ja korjaamiseen ovat Veronmaksajien verkkosivuilla. Muista, että monia vähennyksiä ei saa, ellet itse vaadi niitä veroilmoituksellasi.

  • Palkkatiedot ovat yleensä oikein, mutta tänä vuonna nekin kannattaa tarkistaa huolellisesti
  • Monia vähennyksiä pitää muistaa vaatia itse. Esimerkiksi kodin ja työpaikan väliset matkakulut eivät välttämättä ole esitäytetyissä tiedoissa oikein tai ne voivat puuttua kokonaan.
  • Kaikki korjaukset ja lisäykset tehdään joko sähköisesti Omavero-palvelussa tai paperilla omilla lomakkeillaan. Tarvittavan lomakkeen numero näkyy esitäytetystä veroilmoituksesta.
  • Jos et korjaa ja täydennä tietojasi, sinun katsotaan antaneen esitäytetyn veroilmoituksen mukaisen veroilmoituksen.
  • Mikäli myöhemmin havaitaan, että veronalaisia tuloja ei ole ilmoitettu, voit joutua maksamaan veronkorotuksia lisäverojen lisäksi. Muista ilmoittaa esimerkiksi vuokratulot.
  • Veroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa määräpäivänä klo 16.15 mennessä, jos palautat veroilmoituksen paperilla.

Minna Petäinen

Rahat, verot, työ & eläke, koti