veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Saitko mätkyjä? Muista maksaa jäännösvero 29. marraskuuta

Saitko mätkyjä? Muista maksaa jäännösvero 29. marraskuuta
24.11.2017

Jäännösveron ensimmäinen erä maksetaan 29.11.2017 ja toinen erä 1.2.2018.

Jos jäännösvero verovuodelta 2016 on 170 euroa tai enemmän, summa jaetaan kahteen maksuerään. Alle 170 euron jäännösvero on maksettava kerralla 29.11.2017. Alle 10 euron jäännösveroa ei peritä.

Jäännösveron tilisiirtolomakkeet on lähetetty keväällä esitäytetyn veroilmoituksen mukana. Jos verotukseen on tullut muutoksia, Verohallinto on lähettänyt syksyllä uuden verotuspäätöksen ja tilisiirrot.

Jos maksaa jäännösveron eräpäivän jälkeen, on maksettava myös viivekorkoa. Viivekoron voi maksaa samalla tilisiirrolla kuin jäännösveron. Viivekoron määrän voit laskea viivekorkolaskurilla. Ota huomioon, että viivekorkoa peritään myös mahdolliselle veronkorotukselle.

Viivekorko lasketaan eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen maksupäivään saakka (nämä päivät mukaan lukien). Viivekoron korkoprosentti tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2017 viivekorko on 7 %. Viivekoron vähimmäismäärä on 3 euroa.

Verohallinto lähettää verovuoden 2016 jäännösveron eristä enää vain yhden maksumuistutuksen. Jos jäännösveroa ei makseta maksumuistutuksen eräpäivänä, Verohallinto lähettää veron ulosottoon.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.