veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

VEROT

Maatalousyrittäjien ja metsänomistajien pitää antaa kausiveroilmoitus oma-aloitteisesti

Maatalousyrittäjien ja metsänomistajien pitää antaa kausiveroilmoitus oma-aloitteisesti
7.4.2016

Maatalousyrittäjät ja metsänomistajat eivät saaneet enää tänä vuonna postitse paperisia kausiverolomakkeita. Kausiveroilmoitus on kuitenkin annettava oma-aloitteisesti. Kausiveroilmoituksella ilmoitetaan maksettavan veron määrä ja kohdekausi.

Verohallinto on lähettänyt arvioesityksen verotuksesta noin 36 000 maa- ja metsätaloudenharjoittajalle. Jos maatalousyrittäjä tai metsänomistaja on saanut arvioesityksen, kannattaa kausiveroilmoitus antaa mahdollisimman pian.

Arvonlisäverovelvollisen maatalousyrittäjän tai metsänomistajan pitää ilmoittaa tiedot, vaikka verovuoden aikana ei olisi ollut arvonlisäverollista toimintaa. Niin sanotun Ei toimintaa -ilmoituksen voi antaa Verohallintoon soittamalla numeroon 020 697 016.

Verohallinto tiedottaa, ettei se lähetä jatkossakaan kausiveroilmoituslomakkeita postitse, vaan alv-rekisterissä olevan tulee aina antaa oma-aloitteisesti ilmoitusjakson kausiveroilmoitus.

Kausiveroilmoituksen voi antaa sähköisesti Verotili-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Yritykset ja kuolinpesät tarvitsevat kirjautumiseen erillisen Katso-tunnisteen. Myös tilitoimiston voi valtuuttaa tekemään ilmoituksen Katso-tunnisteella.

Arvioesityksessä Verohallinto arvioi kohdekauden veron määrän ja kehottaa antamaan ilmoituksen. Jos ilmoitusta ei anneta, määrätään kohdekauden verot maksettavaksi arvioesityksen mukaisesti.

Minna Petäinen

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke, koti

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.